Okinawa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Upper Geta Falls op Iriomote

Okinawa,
Japan


De Geta Falls bevinden zich op Iriomote, één van Japan's laatste wildernissen. Iriomote maakt deel uit van de Okinawa-eilandengroep en ligt op minder dan 300 km van Taiwan.

Ondanks de prachtige natuur, denk aan tropisch regenwoud, watervallen en koraalriffen, is het toerisme hier heel beperkt. Bijkomende moeilijkheid is dat de mooie plekjes echt in 'the middle of nowhere' liggen. Nergens zal je een bordje vinden dat het startpunt van een wandelpad aangeeft, nergens zal je aangelegde paden vinden en parkeren doe je gewoon langs de kant van de baan!

Op onze wandeling naar de Geta Falls zoeken we ons een weg doorheen het regenwoud. Her en der hangen roze lintjes, maar veelal is het gewoon stappen op intuïtie. Na een 45-tal minuten komen we uit aan de Lower Geta Falls. Vanaf hier klimmen we nog wat verder de rotsen op en komen we aan de Upper Geta Falls. Wat een prachtig zicht! Vlak voor ons een dubbel getrapte waterval en achter ons in de diepte de oceaan omgeven door mangrovebossen! En het beste is dat we hier helemaal alleen kunnen genieten.