Nagoya

'108787' door Frederike '108787' door Frederike

JapanNagoya

JapanNagoya

Sumo worstelen

Frederike

Aan het begin van onze reis in Japan zijn we naar 1 van de 6 grote jaarlijkse sumo toernooien geweest. Deze was in Nagoya. Een hele ervaring om te zien hoe dat gaat en het enthousiasme van het publiek. Een aanrader als je de kans krijgt.

'128706' door fjstakenburg '128706' door fjstakenburg

JapanNagoya

JapanNagoya

Bruid en bruidegom

fjstakenburg

Shinto bruidspaar bij shrine in Nagoya.

'321896' door papillonreizen '321896' door papillonreizen

JapanNagoya

JapanNagoya

Peace!

papillonreizen

Bij een tempel met veel pracht en praal trof ik dit meisje met haar ouders aan. Op mijn vraag of ik een foto van haar mocht maken, werd zonder enige aarzeling 'ja' geantwoord. Het meisje werd op de 'juiste plek' gezet, kleren werden nog een keer in de plooi gestreken en ze werd geïnstrueerd hoe zich te gedragen. Van enigerlei kinderlijke vrolijkheid of onbezorgdheid is bij dit meisje geen sprake. Haar ietwat trieste starende gezichtsuitdrukking staat in schril contrast met de veelal balorige Japanse kinderen, die nog niet onder het juk van 'respect' en 'zo hoort het' gebracht zijn. Het enige wat ze met haar leeftijdsgenootjes gemeen lijkt te hebben is het 'peace'-teken. Probeer een Japans kind te fotograferen en 10 tegen 1 dat de vingertjes gelijk omhoog gaan in het vredesteken.

'432556' door Lockvos '432556' door Lockvos

JapanNagoya

JapanNagoya

Science Museum Nagoya

Lockvos

Het Science Museum in Nagoya. In de bol zit het planetarium. Er zijn maar een paar voorstellingen per dag. Als je er graag heen wil kun je beter reserveren, want in vakanties en weekenden zit het snel vol. Er is weinig vertaald in het Engels.

'562333' door FPot '562333' door FPot

JapanNagoya

JapanNagoya

Wasabi, heerlijk!

FPot

Waar en vooral hoe kom je aan je wasabi op je sushi? Bezoek de wasabi cultivatie velden in Matsumoto, Japan. Leuk en vooral mooi.