Mount Fuji foto's & tips

'460859' door RobHoekstra '460859' door RobHoekstra

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Saiko Iyashino-Sato..

RobHoekstra

Saiko Iyashino-Sato Nenba…tsja, zo heet dit dorpje aan de voet van mount Fuji nou eenmaal. Het is een gerestaureerd rieten daken dorpje wat een poos geleden totaal werd verwoest door een modderstroom. Maar hier ze je mount Fuji en niet het dorpje waar ik sta… misschien had het handiger geweest een plaatje van de rieten daken huisjes te plaatsen ;-) Volgende keer dan maar. Het was hier trouwens half november en de esdoorns kleurden vele tinten.

'457034' door RobHoekstra '457034' door RobHoekstra

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Fuji san

RobHoekstra

Mount Fuji, het icoon van Japan. De eerste sneeuw was dezelfde week nog gevallen dus we hadden mazzel. Ook de wolken van de dagen ervoor waren opeens verdwenen. Deze dag naar Mount Fuji was de ideale afsluiter van ons Japan tripje. Wat een geweldig land.

'486627' door broekhuizen '486627' door broekhuizen

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Mount fuji

broekhuizen

mount Fuji de hoogste berg van Japan, 3776 meter hoog, hij lijkt van een afstand niet zo hoog, maar schijn bedriegt, met helder weer te zien van hoge gebouwen van uit Tokyo. eigenlijk ie het geen berg maar een vulkaan in 1707 nog uitgebarsten en nog steeds actief.

'523218' door RobHoekstra '523218' door RobHoekstra

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Kawaguchimeer

RobHoekstra

Het Kawaguchimeer ligt aan de voet van de vulkaan Fuji. Het meer ligt op een hoogte van 830 meter, wat zorgt voor relatief koele zomers en vaak ijskoude winters. Ik was er in november en het weertje was nog erg aangenaam. Aan het meer ligt het stadje Fujikawaguchiko. Vanaf de omliggende bergen heb je er een goed zicht op. Als ik me hier een kwartslag naar links draai heb ik zicht op mount Fuji.

'498416' door TessHoppenbrouwers '498416' door TessHoppenbrouwers

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Uitzicht op Mt. Fuji

TessHoppenbrouwers

Het beste uitzicht op Mount Fuji heb je vanuit het plaatsje Moto-Hakone. Hier zaten we in een hele leuke herberg, Musashiya. Hier hadden we niet alleen een perfect uitzicht over het Ashi meer, maar kregen we ook heerlijk traditioneel Japans eten! Ze hebben op de bovenste verdieping ook een hotspring voor de gasten.

'482969' door RobHoekstra '482969' door RobHoekstra

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Lake Kawaguchi

RobHoekstra

Mount Fuji onbewolkt vanaf de oevers van lake Kawaguchi. We waren hier tijdens het Maple leaf festival in herfst. De Jappaners trekken er tijdens het verkleuren van de esdoorns zelf massaal op uit met hun camera's. Wij hadden de mazzel dat naast de herfsttinten ook mount Fuji in z'n geheel zichtbaar was.

'541910' door RobHoekstra '541910' door RobHoekstra

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Fuji-san autumn

RobHoekstra

Het meest bekende landmark van Japan is denk ik toch wel deze vulkaan Fuji. Op een heel heldere dag zelfs vanaf een van Tokio's wolkenkrabbers zichtbaar. Die zeldzaamheid was ons niet gegund in november 2014. Gelukkig hadden we tijdens een mount fuji autumn toertje een paar dagen later heel veel geluk met het weertje. Geen wolkje aan de lucht was er waardoor we dit icoon in volle glorie konden bewonderen.

'503324' door bastiaanmeyers '503324' door bastiaanmeyers

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Mount Fuij

bastiaanmeyers

Als je mount fuij gaat bezoeken spaar dan eventjes en verblijf in de Ryokan in Fujikawaguchiko. Bij het openen van je gordijnen heb je een prachtig uitzicht op deze berg, het eten op de kamer is heerlijk en je kunt ontspannen in je privé onsen.

'503524' door RobHoekstra '503524' door RobHoekstra

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Kneuterig dorpje

RobHoekstra

Dit gerestaureerde rieten daken dorpje ligt aan de voet van mount Fuji en is jaren geleden totaal verwoest door een modderstroom. Het heet Saiko Iyashino-Sato Nenba. We bezochten het tijdens de autumn leaf mount Fuji tour vanuit Tokyo. Het was half november maar strakblauw. Een leuk dorpje was het waar je voor weinig geld hele leuke Japanse dingetjes kon kopen.

'492596' door TessHoppenbrouwers '492596' door TessHoppenbrouwers

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Uitzicht op Mount Fuj

TessHoppenbrouwers

In het Fuji-Hakone-Izu National Park kan men met een kabelbaan vanaf de oever van Lake Ashi omhoog naar Sounzan, een vulkanische vallei. Hier ruik en zie je de zwaveldampen omhoog komen vanuit de krater van de vulkaan Kami, terwijl je een prachtig uitzicht hebt op Mount Fuji.

'554349' door aticketto '554349' door aticketto

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Lake Kawaguchi

aticketto

Lake Kawaguchi is de meest bekende van de vijf meren rondom Mount Fuji en heeft een oppervlakte is 6,13 km2. Het meer ligt op een hoogte van 830 meter wat zorgt voor relatief koele zomers en vaak ijskoude winters. Afbeeldingen van dit meer worden meestal gebruikt in posters en commercials voor het Fuji Five Lakes gebied aangezien de beroemde berg in dit meer spiegelt. Mist de goede weersomstandigheden uiteraard. Veel toeristen komen hier naar toe en dat kun je vooral zien aan de vele kitscherige souvenirwinkels maar het ergste zijn toch wel de van kleur verschoten waterfietsen in de vorm van een zwaan die op het meer dobberen. Dit doet toch ernstige afbraak aan het mooie meer. Hier bij zonsondergang zijn die lelijke zwanen weg van het meer en geniet je van een mooie zonsondergang. Maar dan wel weer zonder Mount Fuji want die ligt aan de andere kant.

'249993' door Katrin83 '249993' door Katrin83

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Fuji-san vanaf een...

Katrin83

We hebben hem niet beklommen, maar zijn in plaats daarvan met de Hakone kabelbaan de tegenoverliggende berg opgegaan van waaruit we een prachtig uitzicht op Fuji hadden. Daarnaast konden wij genieten van een "heerlijke'' zwavellucht op de berg ?wakudani (waar je zwarte eieren kunt kopen die gekookt zijn in de hete bronnen). Na de afdaling zijn we met een boot over het meer Ashi gevaren.

'237685' door Blokkie73 '237685' door Blokkie73

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Mount Fuji

Blokkie73

Mount Fuji gezien vanuit de Shinkansen van Osaka naar Tokyo. Dit is echt aan te bevelen. Het is niet goedkoop, maar wel heel comfortabel en snel.

'492595' door TessHoppenbrouwers '492595' door TessHoppenbrouwers

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Mount Fuji

TessHoppenbrouwers

Mount Fuji in de regio Hakone laat zich niet zomaar zien, maar wij hadden op deze stralende dag geluk! De berg was nog mooi wit en stak daardoor prachtig af tegen de blauwe lucht, het water van Lake Ashi en de rode Tori van Hakone Jinja.

'285312' door 1976Ben '285312' door 1976Ben

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Bamboebosje te...Kawa

1976Ben

Op de één of andere manier vind ik van bamboebossen een heel prettige rust uitgaan. Omdat bamboe door haar woekerdrang nauwelijks andere vegetatie toestaat ontstaat een mooi soort repetitieve uniformiteit die ergens onnatuurlijk aandoet.

'364432' door Tine-chan '364432' door Tine-chan

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Mount Fuji gezien...v

Tine-chan

Dit is genomen vanaf een boottocht vanuit Kawaguchiko, die prachtig zicht gaf op deze schitterende berg Fuji. Deze boottocht duurde ongeveer een half uur, en ongeveer 9 euro omgerekend. Zeker de moeite waard!

'564135' door RobHoekstra '564135' door RobHoekstra

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Geen vuiltje aan de..

RobHoekstra

Een bezoekje aan Japan in de herfst vond ik de moeite waard. Ik was er in November toen de temperatuur nog aangenaam was. Een mazzeltje hadden we tijdens het bezoek aan de, door bontgekleurde esdoorns, omliggende dorpjes van mount Fuji. Het was die dag namelijk strakblauw daarboven. Terwijl de bekende vulkaan de drie dagen ervoor nog geheel in mist gehuld was, liet hij zich deze dag in volle glorie zien. Hier een combi van de twee highlights van die dag.

'444218' door timofrijns '444218' door timofrijns

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Mount Fuji

timofrijns

Mount Fuji, ook wel Fujiyama of Fuji-san genoemd, is met 3.776 meter de hoogste berg van Japan. Naast Mount Tate en Mount Haku is het één van de 'Drie Heilige Bergen' van Japan. Op de berg bevindt zich de krater van de actieve Fuji vulkaan, die voor het laatst tot uitbarsting kwam in 1707. De berg staat bekend om zijn symmetrische top en geldt als symbool van Japan

'382322' door Yves '382322' door Yves

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Verloren eendjes

Yves

Japanners zijn er goed in om tekenen van menselijke beschaving zichtbaar te laten 'uitsterven', ze hebben zelfs een naam voor vergeten bouwsels waar alle tekenen van bewoning spookachtig verstild zijn: haikyo. Op Lake Ashi, in de Hakoneregio vlakbij de beroemde Mount Fuji, liggen deze trapbootjes in de vorm van ooit vrolijke eendjes er op eenzelfde manier bij. Deels vies en kapot, gedeeltelijk omgevallen en met elkaar een wat mistroostig geheel vormend - zeker op een bewolkte dag.

'300766' door Maslfotos '300766' door Maslfotos

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Mount Fuji

Maslfotos

Beklimming Mount Fuji kan alleen in een bepaalde periode. Voor de Japanners is het een absolute must het een keer te doen. Het is een echte beproeving om in een dag deze tocht te maken.

'384301' door ascholz '384301' door ascholz

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Bloesem in de sneeuw

ascholz

Wij waren tijdens de Sakura ( bloesemtijd) in Japan en maakten deze zeer bijzondere omstandigheden mee bij Mount Fuji

'295069' door Ron Gessel '295069' door Ron Gessel

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

De Mount Fuji in Japa

Ron Gessel

De Mount Fuji is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. Het is een vulkaan op de grens tussen de prefecturen Shizuoka en Yamanashi op het eiland Honshu. Hij ligt 112 kilometer ten zuidwesten van de Japanse hoofdstad Tokio en is van daaruit zichtbaar bij helder weer en geringe luchtverontreiniging.

'366169' door SKimkes '366169' door SKimkes

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Uitzicht vanaf Mount.

SKimkes

Het uitzicht vanaf Fuji in de vroege ochtend. Linksboven het Yamanaka meer, achter de heuvels, ontwaakt Tokyo. 's Nachts de vulkaan op en rond 04:30 genieten van een betoverende zonsopgang is een must.

'363726' door DeDaan '363726' door DeDaan

JapanMount Fuji

JapanMount Fuji

Mt Fuji

DeDaan

Deze foto is gemaakt 3 dagen na de aardbeving vanuit de Shinkansen. De witte groeven aan de voet van Mt Fuji zijn lawines geweest en zo naar beneden gekomen.