Miyajima visum

Als je op reis gaat naar Miyajima, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Miyajima nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Miyajima heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Miyajima bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Miyajima overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Miyajima gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Miyajima

Beste foto's & tips van Miyajima

'459895' door Karindewolf '459895' door Karindewolf

JapanMiyajima

JapanMiyajima

The last samoerai!

Karindewolf

De torii is de toegangspoort tot het schrijn. Deze torii van Itsukushima staat in de zee want de mensen bezochten het schrijn via de zee. Deze torii is 16,8 meter hoog en weegt 60 ton! Link naar 'the last samoerai, met dank aan RR Doekemeijer!

'552855' door aticketto '552855' door aticketto

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Drijvende Torii

aticketto

De hoofdattractie van het eiland Miyajima is 11 meter hoge vermiljoenrode Torii die in zee staat. Met vloed lijkt deze poort te drijven op het rustig kabbelende water van de Binnenzee. De poort is een onderdeel van het fraai gelegen en zeer bezienswaardige heiligdom ltsukushima. Het heiligdom zelf staat ook geheel op palen om bij vloed de gebouwen te beschermen tegen het water. Je kunt er rondwandelen over de rode veranda’s waar dan het perfecte zicht hebt op de Torii. Hiervoor betaal je wel entree. Vanuit Hiroshima kun je makkelijk een dagtrip maken naar dit eiland. Trek er wel de hele dag voor uit want er is veel meer te zien op dit eiland. Je kunt op een boot stappen bij A-bomb in Hiroshima die je in een klein uur naar het eiland brengt.

'380978' door enroute2 '380978' door enroute2

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Itsukushima-schrijn

enroute2

Op deze foto zie je een impressie van het Itsukushima-schrijn, een shintoschrijn op het bosrijke en heuvelachtige eiland Miyajima. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de geschiedenis van dit tempelcomplex gaat terug tot de 6e eeuw, maar het bestaat in zijn huidige vorm sinds 1168. Het staat tegenover de bekende Torii, dat de toegangspoort vormt tot het schrijn. Die staat in het water omdat de mensen vroeger het schrijn steeds bezochten via de zee. Deze niet te missen bezienswaardigheid is makkelijk in een dag te bezoeken vanuit Hiroshima.

Laat kaart zien