Miyajima

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Miyajima image

Rondreis per trein door het land van de rijzende zon

Miyajima
Japan
Rencontheirway

Rondreis per trein door het land van de rijzende zon

Goedemorgen,

06-04
Vandaag staat de route met de bus langs de bezienswaardigheden gepland. Redelijk rustige start vandaag qua tijd omdat we laat gingen slapen. De eerste stop is bij het Hiroshima Castle. Het is na de tweede wereldoorlog opnieuw opgebouwd omdat het door de atoombom verwoest is. Net als bijna alles in Hiroshima. Een gebouw is qua geraamte overeind gebleven, dat hebben ze de A-Bomb Dome genoemd. Dat is onze volgende stop.
Bij het gebouw staan foto's van vóór en ná de bom. Echt bizar om te zien wat een verwoesting dat geweest is. Al die levens die het gekost heeft, oorlog is en blijft toch iets verschrikkelijks. Je wordt van dit soort plaatsen erg nederig.

Aan de overkant van de rivier is het Peace Memorial Park, ook een plek om stil te staan bij wat er gebeurd is. Er brand hier een vlam, die pas gedoofd wordt als alle atoomwapens de wereld uit zijn. Een mooie gedachte die beter vandaag dan morgen waarheid zou moeten worden.

De bus brengt ons terug naar Hiroshima CS, omdat we daar een trein gaan pakken naar Miyajima. Dat is een eiland waar een van de meest gefotografeerde plekken in Japan is. Deze Torii is een poort die in het water lijkt te drijven bij hoog water. Wij hebben de pech dat het laag water is als wij er zijn. In deze tijd is het hoog water heel vroeg in de ochtend. Bij laagtij kun je naar de poort lopen en m van dichtbij bekijken.
Iets minder mooie foto's levert dat op omdat je altijd mensen in beeld hebt helaas.
Hier lopen trouwens wel heel veel toeristen in de rondte, zoveel hebben we er nog niet bij elkaar gezien. Ook lopen er allerlei herten los door de straten. We lopen door een echt toeristisch souvenirstraatje naar een tempel op een heuvel. We kunnen er niet in, dus we maken alleen wat foto's en gaan dan terug naar de Ferry.

Ferry en trein zijn ook weer included bij de JR Pass. We besluiten op het station te kijken of we wat kunnen eten. We lopen daar tegen een tentje aan waar de mensen in de rij staan, klein zaakje met een tiental stoelen aan de bakplaat waar ze live noedels staan te bakken. Ze hebben ook nog een paar gewone tafeltjes maar daar willen we niet zitten, moeten we wel even wachten maar dat hebben we er wel voor over.
Ze hebben trouwens maar 1 gerecht: Okonomiyaki noodles, met verschillende soorten ingrediënten. 4 koks staan aan de lopende band de gerechten klaar te maken, wij zitten te genieten. Van het kijken naar de koks en van het eten. Heerlijk gegeten voor nog geen 20€ totaal.

Voor de treinen van morgen proberen we nog stoelen te reserveren maar dat is niet makkelijk, lekkere vroege trein dan maar 08.06 uur en geen stoelen naast elkaar.
De laatste loodjes naar het hotel doen pijn. We hebben er vandaag weer meer dan 10 km opzitten. Claudia met blaren en Richard op z'n slippers.

Lekker op bed... Morgen vroeg op pad.

R en C on their baseball way.

Foto's

3acc1.jpg
3acc1.jpg
Rencontheirway
69358.jpg
69358.jpg
Rencontheirway
74324.jpg
74324.jpg
Rencontheirway
fa7c4.jpg
fa7c4.jpg
Rencontheirway
c1862.jpg
c1862.jpg
Rencontheirway
002cf.jpg
002cf.jpg
Rencontheirway
a9856.jpg
a9856.jpg
Rencontheirway