Kyushu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kyushu image

Huis Ten Bosch - Door Nederland lopen in Japan!!

Kyushu
Japan
DKuiper

Huis Ten Bosch - Door Nederland lopen in Japan!!

Huis Ten Bosch is een themapark geïnspireerd naar ons kleine landje. Toen ik ontdekte dat er een Nederlands themapark is, moest ik er gewoon heen. Het park ligt op ongeveer anderhalf uur van Nagasaki met de trein.. Zodra ik de “Huis Ten Bosch” trein uitstapte was ik al verkocht. In de verte staat namelijk Amsterdam Centraal station dat zelfs groter is dan CS zelf, het is helaas geen treinstation maar het fungeert als hotel wat er erg indrukwekkend uitziet. Maar met een prijskaartje van rond de €200 per nacht is dat iets te hoog gegrepen voor mij.

Het park is gebouwd in 1992 en heeft toen 2,5 miljard dollar gekost!!!!! Wat je daarvoor koopt is ongeveer 6 kilometer aan grachten, 400.000 bomen, 300.000 bloemen, tientallen attracties en een luxe bungalow park genaamd Wassenaar.
Als je door het park loopt heb je echt het gevoel een beetje thuis te zijn. De straatjes zien er echt oudhollands uit, met trapgeveltjes, klapraampjes en straatnamen. Het voelt heel vervreemd aan omdat er namelijk geen westerlingen zijn. Er zijn veel bekende gebouwen te zien zoals, Amsterdam CS, de Domtoren van Utrecht, het stadhuis van Gouda, het maritiem museum in Amsterdam, universiteit van Utrecht, kasteel Nijenrode, Volendam, een VVV kantoor met Loeki de leeuw als mascotte. Het mooiste gebouw is toch wel “Huis Ten Bosch”, helaas kan je niet op de koffie bij Wim en Max want dit paleis fungeert als een museum met prachtige tuinen! Het uitzicht vanaf de domtoren is vrij bijzonder en een aanrader, het park heeft een aantal grachtjes wat vertrouwd aanvoelt, alleen is het park omringt door bergen!

Er zijn vele attracties die eigenlijk niet zoveel met Nederland te maken hebben maar wel leuk zijn om te doen. Je kan er Nederlandse souvenirs krijgen zoals Goudse kaas, Heineken en Grolsch, klompen en stroopwafels wat allemaal gretig aftrek heeft onder de Aziaten.
Het is erg vermakelijk om een aantal uur door heen te lopen en foto’s te maken alleen vind ik de entreeprijs van rond de 30-35 euro vrij hoog . Het is echt een attractiepark voor de Japanners die er echt in grote getallen naar toe komen.Jammer dat je als Nederlander zijnde geen korting aan de kassa krijgt, al waren ze wel verrast dat ze een Nederlander zagen.

In Juli zal hier een uniek hotel geopend worden, namelijk het Henn-na hotel, wat ongeveer vreemd hotel betekend.
Het is namelijk een hotel dat door robots gerund word!! De receptionist(e), portier en schoonmakers zijn vervangen door robots. Het doel hiervan is de prijs laag te houden en een eenpersoonskamer kost 52 euro en een driepersoonskamer kost 134 euro per nacht. Mocht je er een nachtje willen blijven en een unieke ervaring buiten het al rondlopen door Nederland in Azie dan ik dit echt aanraden. Jammer dat het hotel nog niet geopend was tijdens mijn bezoek anders had ik er echt wel een nachtje gebleven.

Foto's

99dd5.jpg
99dd5.jpg
DKuiper
03f57.jpg
03f57.jpg
DKuiper
82403.jpg
82403.jpg
DKuiper