Kyoto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gouden Paviljoen

Kyoto,
Japan


De Rokuonji-tempel of Kinkaku-ji is een belangrijke trekpleister van Kyoto. Dat komt voornamelijk door het sprookjesachtige Gouden Paviljoen, dat op het water lijkt te zweven. De irissen op de voorgrond maken het helemaal af. Het lijkt er rustig bij te liggen, maar in realiteit stond het er vol met fotograferende mensen naast ons. Wanneer je wat verder door de site dwaalt, verspreid het volk zich wel weer en is het best te doen.

De tempel werd in 1397 opgericht. De regio en tempel kennen een bewogen geschiedenis - verschillende shoguns, branden en oorlogen,...
De deuren werden in 1894 voor het eerst voor het publiek geopend, maar de binnenkant van het Gouden Paviljoen krijg je niet te zien.

In 1950 werd het Gouden Paviljoen door de geestelijk gestoorde monnik Hayashi Shōken in brand gestoken. Hij wilde in de vlammen sterven, maar vluchtte uit angst naar de heuvels achter het paviljoen. Daar trachtte hij tevergeefs zelfmoord te plegen en werd gearresteerd. Vandaar dateert het huidige heropgebouwde paviljoen uit 1955.