Honshu centraal reisblogs

Toontown Japan

awesomemore was er (tot 03 okt 2008) Gepost op 20 aug 113 reacties

Overstekende wasberen, brand, vallende kastanjes, boze herten, ziekte, elektrocutie? Tijd voor manga! Een bus die eruit ziet als een kat, konijnen in de strijd tegen het vuur, zingende pinguïns. Bizarre beestenboel of briljante boodschappers? Wanneer je een taal niet begrijpt, het schrift niet kunt lezen, maar toch je treinkaartje kunt kopen of met een glimlach een speciale parkeerplaats opzoekt om te bellen, dan heb je te maken met buitencategorie animatie. En dat is ook Japan.

Een reis binnen een reis maken doe je door te letten op verkeers- en waarschuwingsborden, en informatievoorziening. Borden en boodschappen zijn ultieme cultuurdragers. Nederland: sober en rationeel, minimalistisch maar in grote hoeveelheden. De VS: alles is toegestaan om aansprakelijkheid te voorkomen. Japan: Veiligheid voor alles, beelden zeggen meer dan woorden.

Zijn de Japanners visueel ingesteld? Je vindt in het land toparchitectuur tegenover foeilelijke buitenwijken, prachtige tuinen maar ook een overdaad aan beton in de natuur, schitterend geklede mensen versus een leger aan salarymen in blauwe pakken met witte ‘kortemouwhemden’ en de voedselkunst van Kaiseki die conflicteert met de veelvoud aan McDonald’s. In de metro kijk je zonder moeite met je buurman mee naar porno-slasher-scenes in zijn stripboek, als je althans niet in de ‘women only’ wagon zit. Buiten gekomen loop je tegen een aankondiging van de nieuwste en zoveelste Nijntje tentoonstelling aan. Bewoners van een klein Gallisch dorpje ergens rond de geboortedatum van J.C. zouden na een dag Japan zeggen: ‘Rare jongens, die Japanners.’

Japan is een fascinerend land met een ondoorgrondelijke cultuur. Hoe vaak je er ook komt, hoe lang je er ook blijft; de puzzel is nooit af, het beeld nooit compleet.

awesomemore Positie 55 (33254 p.) Lid sinds 06-04-2011 Foto's en tips: 1251 Blogs: 70 Fans: 12

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Politiebureau als vogel
blogfoto nr. 2
Poep opruimen
blogfoto nr. 3
Vallende kastanjes
blogfoto nr. 4
Bus als kat
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Motor City Break
8 5
Gepost op 01 december
Verenigde Staten Wisconsin Illinois Michigan
Memories of Marseille
2 2
Gepost op 28 maart
Frankrijk Marseille
California Zephyr Dreaming
4 4
Gepost op 15 maart
Verenigde Staten Utah

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Inderdaad, rare jongens. Mooi beschreven, hilarische foto's

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Fraaie bespiegeling!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Mooie beschouwingen weer over een voor mij onbekend land. Boeiend om te lezen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.