Honshu centraal reisblogs

Japans met handen en voeten

A.Verleg was er (tot 01 jul 2007) Gepost op 14 jan 101 reacties

Vanuit Takayama is het niet ver naar Ogimachi een in een prachtige vallei gelegen traditioneel dorp.
Wij nog denken dat we zelf wel een onderkomen kunnen regelen, maar mooi niet. Niemand verstaat je, ook hier kennen ze het "kweenie"gebaar.
Dan maar naar het VVV en het daar proberen. Met een beetje "houtjes touwtjes Engels" van de vriendelijke VVV-meneer, komen we uiteindelijk bij oma aan.
Oma woont in een 300 jaar oud traditioneel huis, net als al die andere huizen in dit mooie dorp. Overal kamers met papieren wanden en schuifdeuren.
Een meter dik strodak moet het huis in de zomer koel houden en in de winter beschermen tegen de 3 meter sneeuw en de kou. Oma is bijzonder vriendelijk maar we verstaan er geen woord van. Ons Japans beperkt zich tot; hai, konichiwa, sumimasen, aregato en nog wat kleine vriendelijkheden. Oma schuif aan op de tatami in onze kamer en begint te kletsen. We zijn er achter dat ze wat wil uitleggen, zij in het Japans, wij in het Nederlands. Oma loopt weg en komt terug met papier en viltstift en begint al kletsend te tekenen. Ze tekent een plattegrond en wat blijkt een huis te zijn, een uniek huis met 3 verdiepingen. Dan tovert ze 3 muntstukken uit haar mouw, het is de entree voor dit museum. Maar dat is niet alles, ze gaat door met kletsen. Het blijkt na veel vijven en zessen dat we daarna naar het badhuis moeten, want dat is er niet in het huis. Het is een prachtig modern badhuis.
Na het badderen ben ik de reden dat de aanwezige Japanners haast omvallen van het lachen, niet hard en openlijk, maar stiekum achter de handdoek. Een 1,9 meter lange langneus met maat 45 stapt door het badhuis in de badjas formaat Japan, op slippers maat 37.
Gelukkig hebben we een leuke avond en slapen we heerlijk bij oma. De volgende morgen, tijdens het ontbijt, moeten we verslag doen van de avond ervoor.
Weer met handen en voeten. Een geweldige oma, in een geweldig dorp.

A.Verleg Positie 145 (6707 p.) Lid sinds 28-11-2007 Foto's en tips: 4736 Blogs: 24 Fans: 10

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
werelderfgoed
blogfoto nr. 2
ijsje kopen
blogfoto nr. 3
tegen warmte en kou, bescherming tegen 3 meter sneeuw
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gapen naar de sterren
4 13
Gepost op 14 februari
Chili El Norte Chico
gezellig en zeer smerig
1 8
Gepost op 11 februari
Tibet Samye
akelig bezoek
0 3
Gepost op 01 februari
Namibië Centraal Namibie

Reacties bij deze blog

Nrique

Door: Nrique • Geplaatst op

hehe ik zie je zo door het badhuis lopen :)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.