Honshu west

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Van Hiroshima met ferry naar bijzonder eilandje!

Honshu west,
Japan


Hiroshima is een stad waar je naartoe gaat om het Monument of war te bezichtigen. In 1945 is deze gehele stad weggevaagd door een Atoombom. De stad zelf is veel beton en flats maar het park wat om het monument heen is gebouwd is indrukwekkend!

Wij verplaatste ons in de middag met de ferry naar Miyajima. Dit eilandje is bekend om de toegangspoort van de tempel die bij vloed in het water staat. Naast het bezoeken van deze prachtige tempel is het ook de moeite waard om met de kabelbaan naar het hoogste punt van het eiland te gaan. Vanuit hier heb je een bijzonder mooi uitzicht over het eiland en de eilandjes er omheen. Je kunt een (pittige) wandeling maken naar het hoogste punt waar ook aapjes in het wild te vinden zijn.
Daarnaast lopen over het hele eiland inmiddels tamme hertjes rond. Bijzonder is dat overal borden staan om deze dieren niet te voeren en het juist de Japanners zijn die deze hertjes voeren.

[url="http://www.japan-guide.com/e/e3401.html" target="_blank"]Miyajima[/url] is een mooi en leuk eiland om een dag of middag te verblijven. Terug naar de Ferry kun je je geld achter laten in een straatje vol met souvenirwinkeltjes en eettentjes, een echte aanrader!