Honshu centraal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Honshu centraal image

Gebroken nachten

Honshu centraal
Japan
RenskeSpijkers

Gebroken nachten

Het leek zo romantisch.. twee nachten verblijven in een echte Japanse B&B, een Ryokan! Na onze super snelle treinreis kwamen we aan in Matsumoto en gingen we te voet op zoek naar onze Ryokan. Eenmaal gevonden in een klein straatje deden we onze schoenen uit en werden we vriendelijk welkom geheten door het hele gezin. Het gezin bestond uit opa, de 80 al lang gepasseerd en tevreden met zijn plek in de bank, oma die nog ouder leek maar alle touwtjes nog in handen had en zoon met vrouw die voor de oudjes en voor ons zorgde! We hadden al snel door dat deze vriendelijke mensen geen letter Engels spraken. Met handen en voeten kwamen we eruit en brachten ze ons naar onze kamer. Een flinke kamer die extreem minimalistisch was ingericht. 2 matjes op de grond en een salontafel waar ook nog een tv op stond. Douchen ofwel badderen deden we in de gezamenlijke onsen. Eerst even zittend op een plastic krukje jezelf goed wassen en daarna ontspannen in het warme bad. Dat laatste sloegen we even over toen we de 'deksel' er van af haalde en zagen dat het niet echt fris water was.

De volgende ochtend werden we gebroken wakker. Heel leuk zo'n matje maar niet echt geschikt voor onze Boxspring verwende ruggetjes. Met deze zwakke ruggetjes namen we de trein en bus naar Magome waar de rust van de Japanse Alpen ver te zoeken was. Een enorme drukte van Japanse toeristen die zo maar wat ronddwaalde in het kleine dorpje. Vanaf hier begon onze wandeling naar Tsumago. Zodra we door het kleine dorpje Magome heen waren bleken alle Japanse toeristen ons ook te verlaten en zij namen de bus naar Tsumago. De eerste 3km waren bergopwaarts en best pittig. Onderweg werd geadviseerd om af en toe aan de berenbel te rinkelen zodat de beren je met rust zouden laten, en gelukkig hebben ze dat ook gedaan! Onderweg kwamen we langs diverse rustplaatsen waar de lokale bevolking zorgde voor een hapje en een drankje zodat je weer verder kon. De totale route is maar 8km maar er is zo veel te zien dat we er zeker 3 uur voor nodig hadden om in Tsumago aan te komen. En achteraf gezien hadden we even moeten kijken wanneer de bus weer naar het treinstation zou rijden want met heel veel geluk hadden we de laatste bus terug naar Magome en bleek daar dat de bus die we moesten hebben niet reed... althans hij kwam niet! Na een uur op een stoeprandje en gelukkig nog een Japanse dame die geen Engels sprak maar ons gerust had gesteld dat er echt nog wel een bus zou komen kwam de echt allerlaatste bus ons ophalen. We snapte er niets van want als er iets stipt is, is het het openbaar vervoer in Japan! Aangekomen op het treinstation bleek dat het een feestdag was en dat verklaarde een heleboel!
Nog 1,5uur in de trein en een korte wandeling naar de Ryokan een hete douche en we plofte, oh nee, zakte rustig neer op ons matje en waren vertrokken.

Ook de volgende ochtend werden we gebroken wakker. We pakte onze spullen en checkte ons uit bij het oude omaatje. Ze lachte en zei nog wat en het enige wat wij konden zeggen was Arigatoooo en bye bye!! Een mooie ervaring rijker en een must voor alle Japan reizigers!Foto's

869bf.jpg
869bf.jpg
RenskeSpijkers
14963.jpg
14963.jpg
RenskeSpijkers
14963.jpg
14963.jpg
RenskeSpijkers
a2d06.jpg
a2d06.jpg
RenskeSpijkers
a2d06.jpg
a2d06.jpg
RenskeSpijkers
54061.jpg
54061.jpg
RenskeSpijkers
54061.jpg
54061.jpg
RenskeSpijkers