Hokkaido reisblogs

Rondreis per trein door Hokkaido vervolg

RiaG was er (tot 17 jun 2008) Gepost op 03 nov 120 reacties

Het zit er weer bijna op. We zijn in Osaka aangekomen. Nog 2 daagjes en dan vliegen we weer terug naar Nederland.
In Hakodate zaten we in een Minshuku. Dit is een soort bed en breakfast. Je hebt een kamer bij een familie in huis. Ontbijt en warm eten zijn inbegrepen. Op zich hartstikke leuk. Alleen bij deze familie sprak niemand Engels. Het kleine beetje Engels dat ze spraken was soms nog onverstaanbaar. Ons boekje hoe en wat in het Japans hielp ook niet echt om de communicatie te verbeteren. Het schijnt dat ze wel Russisch leren omdat Rusland aan de overkant ligt en er veel Russen naar Hokkaido komen. Pa wilde ons graag rondrijden met de auto. Wij probeerden met handen en voeten aan te geven dat wij eigenlijk veel liever wilden lopen. Na wat heen en weer gepraat zijn we toch maar in de auto gestapt. Hij heeft ons door Hakodate gereden en enkele bezienswaardigheden laten zien, daarna zette hij ons af bij de Factory. De Factory is een grote omgebouwde fabriek of opslagplaats aan de haven dat nu een heel mooi winkel/restaurant gebied is geworden. Wij hebben deze dag alleen een beetje rondgekeken, het regende pijpenstelen foto`s maken had weinig zin en het was al aan de late kant.
De volgende dag was het stralend mooi weer en hebben we een ritje met de trein gemaakt naar een mooi natuurgebied Onuma Quasi National Park, wij hebben daarna in Hakodate nog de kabelbaan naar het topje van de berg genomen om het uitzicht te bewonderen. Als het zulk mooi weer is ziet Hakodate er toch mooi uit.

De dag erop was het ook weer stralend weer en hebben we de Goryokakutoren bezocht. Vanuit deze toren kun je kijken naar het oude fort dat daar gebouwd is.

Onze aankomstdag in Osaka was ook de verjaardag van mijn vriend. Aangekomen in onze Ryokan stond er al een appeltaart voor hem klaar. Dit had ik al in Nederland geregeld via onze reisspecialist. Ze hadden er ook nog slingers bijgeleverd. Vorig jaar zijn wij ook in Japan geweest en onze laatste dag in Japan was ook in Osaka in dezelfde Ryokan. Wij waren zo verliefd op de kamer en vonden het zo jammer dat we er maar 1 nachtje mochten verblijven dat we dit jaar besloten om nog een keer hier te overnachten. Mocht je ooit een bezoek in Osaka brengen, vergeet dan niet naar het Kaiyukan aquarium te gaan. Dit is het grootste aquarium ter wereld.

RiaG Positie 31475 (0 p.) Lid sinds 29-09-2012 Foto's en tips: 3 Blogs: 13 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het station in Hakodate
blogfoto nr. 2
Uitzicht over Hakodate
blogfoto nr. 3
Onuma Quasi National Park
blogfoto nr. 4
Vanaf Goryokakutoren kijk je uit over het oude fort
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.