Hokkaido

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hokkaido image

Rondreis per trein door Hokkaido vervolg

Hokkaido
Japan
RiaG

Rondreis per trein door Hokkaido vervolg

We zitten alweer in Hakodate en morgen vliegen we naar onze laatste bestemming: Osaka.
Onze dagen in Noboribetsu waren super. We werden hier verwelkomd door een reusachtige demon. Door heel Noboribetsu zie je deze demonen staan. Wat is het daar verschrikkelijk mooi.
Ons hotel zat een paar honder meter van het Hellendal vandaan. (Vandaar de demonen) Dit is een groot gebied waar nog veel geysers water en modder spuiten. Door het hele dal zijn wandelpaden uitgezet, je kunt hier dus heerlijk wandelen. Er zijn verschillende heetwater meren die je kunt bezoeken. Wij bezochten ook een heetwater rivier, hier mocht je met je voeten in het warme water gaan zitten. De begroeiing en de kleuren van de rotsen zijn zo verschrikkelijk mooi.

Wat ook zo leuk was, ons hotel was een onderdeel van een ander (groter hotel) bij dit grote hotel hebben ze een van de grootste spa`s. Wij mochten hier ook gebruik van maken. De ruimte is immens groot, alleen het was gedeelte bestond wel uit zo`n 100 plaatsen. Je had er verschillende heet water baden. Heet, warm, lauw, bubbel, zwavel noem maar op en daarnaast had je ook nog 2 sauna`s en enkele buitenbaden. Als je hier gebruik van wilde maken moest je wel gekleed in kimono, buitenjasje (want wij moesten van de overkant komen) en slippertjes naar binnen. Wij zijn ook een dag naar Muroran geweest om dolfijnen en walvissen te spotten. We zaten met nog 4 personen in een klein bootje " de Beluga". Toen we zo`n 30 minuten onderweg waren zagen we de dolfijnen al zwemmen. Het waren zwarte dolfijnen met een witte flank. De boot heeft de school nog een tijd gevolgd. Dit was waar we voor kwamen!!! Helaas, de walvissen hadden ditmaal geen tijd om langs te komen.

Nu zijn we in Hakodate. Niet de mooiste stad van Hokkaido. Toen we hier aankwamen regende het pijpenstelen. We zitten hier in een minshuku. Dat wil zeggen we zitten bij mensen in huis. Aardige mensen, alleen communiceren met hun gaat wel heel erg moeilijk, ze spreken helemaal geen Engels.
Morgen vliegen we naar Osaka.

Foto's

3342c.jpg
3342c.jpg
RiaG
001e3.jpg
001e3.jpg
RiaG
1d3e7.jpg
1d3e7.jpg
RiaG