Hokkaido reisblogs

Rondreis per trein door Hokkaido vervolg

RiaG was er (tot 17 jun 2008) Gepost op 02 nov 120 reacties

Dit is onze laatste dag in Asahikawa, morgenvroeg reizen we met de trein verder via Sapporo naar
Wakkanai, het uiterste noorden van Hokkaido, daar zullen we de volgende dag de boot nemen naar Rishiri_to, daarna reizen we weer af naar Sapporo.

Mijn vriend is ondertussen al een kenner geworden van de bamisoepen en de eetstokjes hanteert hij alsof hij ermee geboren is. Eten kun je hier voor een prikkie, voor zo’n 5 euro heb je een set, dwz. een flinke kom bamisoep naar keuze en een bak rijst met vlees of groente naar keuze. Het ontbijt dat soms inbegrepen is kan variëren van vis, salade, misosoep, rijst en allerlei soorten in het zuur ingelegde groenten. Ik probeer alles (en natuurlijk smaakt niet alles lekker en soms weet je ook niet wat je eet) mijn vriend doet veilig en eet de bekende dingen.

In Asahidake zijn we de 1e dag naar de top van de berg geklommen. Van 1600 m naar 2291 m, het was een steile klim, het waaide hard en het was er behoorlijk koud, maar we hebben het gehaald!! Helaas de berg was gehuld in mist, echt ver kon je niet kijken. De afdaling was trouwens ook een hele opgave. Daarna hebben we nog rondom de berg gewandeld, het is hier heerlijk wandelen. Er ligt trouwens op deze hoogte nog sneeuw.

Als je in Nepal door de bergen loopt en je hoort een belletje, dan weet je dat je een kudde Yaks tegemoet komt. Als je hier in Hokkaido een belletje hoort dan is dat van een medewandelaar. Hier in Hokkaido kun je beren tegenkomen. De manier om ze af te schrikken is om een belletje bij je te dragen en je nogal luidruchtig te gedragen. Dus, je raadt het al, wij hebben ook een belletje en zijn luidruchtig(?).

RiaG Positie 31516 (0 p.) Lid sinds 29-09-2012 Foto's en tips: 3 Blogs: 13 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Asahidake
blogfoto nr. 2
Asahidake
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.