Hokkaido

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hiking Hokkaido

Hokkaido,
Japan


Toen ik eind 2008 naar Japan reisde, wilde ik er dolgraag een paar mooie trektochten maken. Echter, heel erg veel vertrouwen had ik er niet in dat ik uit de Japanse taal voldoende wegwijs zou worden om op mijn route de juiste aanduidingen te vinden om bij de juiste hut uit te komen. Dus besloot ik, tegen mijn gewoonte in, op pad te gaan met een lokaal bekende gids.
Via internet kwam ik Leon Roode (Nieuw-Zeelandse komaf) van [url="http://zope.emissary.co.jp/JA/contents/1166012773/1291285093" target="_blank"]Japan Adventures [/url]op het spoor. Een paar mailtjes heen en weer waren voldoende om tot heldere afspraken te komen.
En wat was ik blij met mijn beslissing om er niet alleen opuit te trekken. Niet alleen is Leon, aka 'The Bush Pig' een prima gids en prettig gezelschap, hij is ook nog eens een uitstekende kok en toverde aan het eind van een bijzonder zware dag een immense hoeveelheid aan verse groenten uit zijn rugzak.
De onverwachte vroege sneeuwval met harde wind en ijzige kou maakten dat ik extra blij was met mijn keuze om met een gids op pad te gaan. En aan een ieder die een mooie outdoorervaring op Hokkaido zoekt, kan ik Leon van harte aanbevelen!