Hokkaido

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Attack of the Clone

Hokkaido,
Japan


Mijn dank gaat weer uit naar alle mensen die hebben gereageerd op, en mooie woorden hebben geschreven bij, mijn vorige foto's.

Vandaag verplaatsen we ons naar enkele tientallen kilometers ten Zuiden van Kussharo Lake, maar bevinden ons dan nog steeds in het Noord-Oosten van Hokkaido, Japan.
We zijn aanbeland bij het Akan Crane Center in het Akan district. Hier worden gedurende de wintermaanden de Japanse Kraanvogels (Grus japonensis), in het Engels Red Crowned Cranes, Japanese Cranes of ook wel Manchurian Cranes gennoemd, en in het Japans Tancho, bijgevoerd met maïs. Ook voor de in de omgeving levende Zeearenden, White-tailed Eagles (Haliaeetus albicilla) word goed gezorgd door deze vogels bij tijd en wijle een visje aan te bieden :-)
Een en ander levert soms mooie beelden op wanneer de Arenden laag over de sneeuwvlakte zweven om zo'n visje buit te maken. Ze moeten daarvoor wel tussen de Kraanvogels door manoeuvreren en die op hun beurt laten dan weer luid en duidelijk weten dat ze daar niet van gediend zijn.
Helaas was het die dag erg grauw weer waardoor de kleuren en details niet optimaal uitkomen.

Groet,

Harry