Hokkaido

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ballet Dancer

Hokkaido,
Japan


Mijn dank gaat weer uit naar alle mensen die hebben gereageerd op en mooie woorden hebben geschreven bij mijn vorige foto's.

Vandaag blijven we op Hokkaido, maar verplaatsen ons nog meer in Noord-Oostelijke richting naar Rausu, of eigenlijk meer naar de Zee van Okhotsk tussen Hokkaido en de omstreden Russische Koerilen.
De Koerilen is een gordel van eilanden tussen het schiereiland Kamtsjatka en het Japanse eiland Hokkaido. Deze eilanden vormen samen met Kamtsjatka, de Aleoeten en het Alaska Schiereiland de ‘Pacific Ring of Fire’ ofwel Gordel van Vulkanen.

Vanuit Rausu varen in de maanden februari en maart twee keer per dag in de vroege ochtend snelle kajuit bootjes met aan boord ongeveer 15 fotografen naar het drijfijs om de daar aanwezige Arenden, zowel de Zeearend (White-tailed Eagle) als ook de Stellers Zeearend zijn daar soms met honderden tegelijk aanwezig, op de plaat te zetten.

Bij deze wederom een plaatje van een Stellers Zeearend (Steller's Sea Eagle-Haliaeetus pelagicus), maar deze keer in een sierlijke pose.
In de achtergrond zijn de besneeuwde bergen van het Menashi District op Hokkaido te zien.

Groet,

Harry