Hiroshima

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hiroshima image

Rondreis per trein door het land van de rijzende zon

Hiroshima
Japan
Rencontheirway

Rondreis per trein door het land van de rijzende zon

Goedemorgen,

05-04
Vandaag gaan we voor de eerste keer een stuk met de beroemde bullit trains: de Shinkansen. We vertrekken vanuit Beppu (zonder optocht vandaag) eerst nog met een normale trein naar Kokura.
De treinen stoppen allemaal precies op de juiste plek zodat je weet waar je je moet opstellen om naar binnen te gaan. We hebben redelijk wat tijd voor de overstap, dus zien al wat Shinkansen treinen voorbij komen. Gaat een heel ritueel van de perronchef mee gemoeid. Allerlei bewegingen om te laten zien dat de deuren open zijn, dicht gaan etc. Als de trein weg rijdt wijst hij ook naar de klok om te aan te geven dat ie op tijd vertrokken is. En als laatste natuurlijk een buiging naar de trein.

Onze Shinkansen is echt een gave trein. Net als alle andere treinen overigens supernetjes en stoelen die 100 keer beter zijn dan de eerste klas in Nederland.
Uiteraard komen we op tijd aan in Hiroshima.
Richard heeft een schermprintje gemaakt van de route naR het hotel, 300 meter van het station. Alleen blijken er meerdere hotels van deze keten te zijn, dus lopen we in eerste instantie naar de verkeerde vestiging. Paar honderd meter verderop kennen ze ons wel. We mogen pas om 16.00 onze kamer in dus we laten de koffers achter en gaan terug naar het station om te kijken wat er te doen is.
Bij de tourist information halen we een kaart van de stad en tips voor een trip naar Miyajima en het kunnen gebruiken van een gratis bus (JR pass houders) langs alle bezienswaardigheden.

In het station staan ook bordjes die verwijzen naar het Mazda stadium waar gehonkbald wordt, navraag leert dat er vandaag en morgen wedstrijden zijn. Allround sportfanaten als wij zijn, wandelen we even naar het stadion om te kijken wat de kaartjes kosten. Die vallen alleszins mee dus we kopen kaartjes voor vanavond 18.00 uur.
Omdat we nog voldoende tijd over hebben gaan we op zoek naar een van de bezienswaardigheden langs de route van de bus. Voor het gemak de taxi genomen naar Shukkeien, een mooie tuin midden tussen de hoogbouw. Ook hier bloeien de bloesems volop wat mooie plaatjes geeft van de vijver en de tuin eromheen.

We staan in dubio of we nog een volgende stop doen met de bus om wat te bekijken of terug te gaan naar het hotel en wat te eten. We kiezen voor het hotel omdat we dan de fotottas achter kunnen laten en wat andere kleren kunnen pakken. Op het station eten we een snelle hap bij een burgerrestaurant.
Onze kamer is klein maar functioneel en met een gewoon bed dat op zich ook groot genoeg is.

Op weg naar het stadion komen we steeds meer fans tegen van de Hiroshima Toyo Carps, allemaal in het rood of wit gekleed. Op het station kopen we voor Claudia een petje, shirt voor Richard is toch echt te klein met die Japanse maten.
In optocht lopen we naar het stadion, waar we benieuwd zijn naar waar we zitten, omdat we op de gok maar wat aangewezen hebben op de seatmap toen we de kaartjes kochten, verwachten we er niet heel veel van.
We zitten echter ter hoogte van first base op rij 6 vanaf het veld!!!!! Kunnen de spelers bijna aanraken. Supercool!!
Het is vandaag Hiroshima Toyo Carps tegen de Tokyo Yakult Swallows.
PLAY BALL!!!
Hartstikke leuke ervaring om mee te maken, de sfeer in het stadion is heel leuk en gezellig. Met als uitschieter de 8e slagbeurt voor de Carps... Daaraan voorafgaand werden er al ballonnen verkocht, en in de 8e slagbeurt van de Swallows worden die opgeblazen. Wij krijgen van de man naast ons ook twee ballonnen. Als de 8e slagbeurt gaat beginnen, laat iedereen zijn ballon los en ziet het hele stadion rood van de rondvliegende ballonnen.
En we winnen ook nog eens gemakkelijk, met 12-5. We lopen in optocht weer terug naar station en hotel. Laat thuis zijn we, 23.00.

Foto's

8bf1f.jpg
8bf1f.jpg
Rencontheirway
ecfee.jpg
ecfee.jpg
Rencontheirway
ab4b4.jpg
ab4b4.jpg
Rencontheirway
0fdb1.jpg
0fdb1.jpg
Rencontheirway
42d9f.jpg
42d9f.jpg
Rencontheirway