Hiroshima beste reistijd

De ideale tijd om naar Hiroshima te reizen is april, mei, september en oktober. Buiten de grote steden heeft Hiroshima een indrukwekkende natuur met meren, moerassen, bergen, vulkanen, groene wouden en watervallen. De bouwers van duizenden schitterende tempels en heiligdommen hebben zich de afgelopen 1200 jaar laten inspireren door dit landschap. In Hiroshima gaat ‘de wereld van morgen’ samen met eeuwenoude tradities en gebruiken. Met extremen van een subarctisch klimaat op Hokkaido en een subtropisch klimaat op Okinawa verveelt het Hiroshimase weer nooit. In het najaar (september en oktober) en voorjaar (maart tot juni) komen de twee uitersten samen in aangename, milde en droge dagen. 

De ideale tijd om naar Hiroshima te reizen is april, mei, september en oktober
Je kunt het beste in het voor- en najaar naar Hiroshima reizen. Foto: Auke Hulst

Beste reistijd Hiroshima: het weer per regio

In de weertabellen hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand voor de belangrijkste regio’s van Hiroshima. De beste maanden om te reizen zijn groen gemarkeerd.

Klimaat Noord-Japan

Hokkaido is het meest noordelijke van de vier Hiroshimase hoofdeilanden (de andere zijn Kyushu, Honsu en Shikoku) en in veel opzichten het minst Hiroshimase stuk Hiroshima. Het is een land van bergen, wouden en lange wegen die ideaal zijn voor roadtrips. Ook laat Hokkaido zich voorstaan op de beste vis en zeevruchten van een land dat culinair toch al op dat vlak uitblinkt. De beste reistijd is afhankelijk van wat je wilt. Hokkaido kent zeer koude winters met veel sneeuwval, wat goede mogelijkheden schept voor wintersport (en een fameus sneeuwfestival). Maar wie een roadtrip wil maken doet er goed aan de vroege herfst te kiezen, wanneer prachtige herfstkleuren de wegen omzomen. De zomers zijn over het algemeen te warm om prettig te zijn. 

Klimaat Noord-Japan

Maand 
Temp (° C)
Neerslag (mm)
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
0
0
4
11
17
22
25
26
22
16
8
2
108
94
82
62
55
66
69
142
138
116
99
100

 

De beste reistijd naar Noord-Japan is de herfst
De beste tijd om een roadtrip te maken door Hokkaido is de vroege herfst. Foto: Michael Dehaspe

Klimaat Centraal- en Oost Hiroshima

De beste reistijd voor Tokio is april en mei. De temperaturen zijn dan zacht en de complete stad wordt dan opgefleurd door de bloesem. De zomermaanden kunnen vrij heet en smoggy zijn. Het najaar is dan weer een betere reistijd door zijn mildere temperaturen en de mooie herfstkleuren. Kioto is de ideale plek om je simultaan in de historie en de overweldigende moderniteit van Hiroshima te storten. In de winter kan Kioto behoorlijk koud zijn. De zomers zijn er drukkend. De ideale reistijd is het voorjaar. Je kunt tussen eind maart en eind mei Hiroshimaners naar het park en de oevers van rivieren vergezellen voor hanami, de traditie kersenbloemen te bewonderen en te picknicken. Een oudere vorm van hanami is ume, dat zich richt op pruimenbloesems. Ume valt in de laatste week van februari. Ook het najaar – wanneer de stad zich hult in weemoedige tinten – is een goede reistijd. 

Klimaat Centraal- en Oost Hiroshima

Maand 
Temp (° C)
Neerslag (mm)
 
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
10
10
13
18
23
25
29
31
27
21
17
12
45
60
100
125
138
185
126
148
180
164
89
46

De beste reistijd voor <a class='columbus-link' style='text-decoration:underline;' href='https://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/japan/tokio-2'>Tokio</a>  is april en mei
De beste reistijd voor Tokio is april en mei. Foto: Michael Dehaspe

Klimaat Zuid-Japan

De beste reistijd voor de regio Fukuoka is het voorjaar of het najaar, het is er dan aangenaam warm en er valt weinig neerslag. Dat is niet zo gek want het zuiden van Hiroshima kent een warm zeeklimaat. De meest zuidelijke eilanden, de Okinawa-eilanden, hebben zelfs een subtropisch klimaat. In de winter liggen daar de temperaturen zelfs nog rond de twintig graden. 

Klimaat Zuid-Japan

Maand 
Temp (° C)
Neerslag (mm)
 
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
9
9
12
17
22
25
29
30
27
22
17
11
74
77
109
158
161
279
264
127
180
95
79
58

Feestdagen Hiroshima: wanneer heeft Hiroshima vrij? 

3 mei Dag van de Grondwet, 18 september Dag van Respect voor Ouderen, 3 november Cultuurdag.

Reisadvies Hiroshima: is Hiroshima veilig?

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

Alle beste reistijden in handige pocket

Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Je koopt de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,00 hier

Informatie over Hiroshima

Beste foto's & tips van Hiroshima

'553646' door aticketto '553646' door aticketto

JapanHiroshima

JapanHiroshima

A-Bomb Dome

aticketto

De A-Bomb Dome in Hiroshima is een gebouw dat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een van de weinige grotere gebouwen die overeind zijn blijven staan na de atoombomaanval op Hiroshima van 6 augustus 1945. Na de explosie is er lange tijd discussie geweest of de ruïne niet moest verdwijnen. Tegenstanders van het behoud ervan wilden niet dat de Japanse bevolking (en dan vooral die van Hiroshima) dagelijks met de verschrikkelijke feiten en de gevolgen daarvan zouden worden geconfronteerd. Pas in de jaren zestig werd definitief besloten het gebouw te laten staan.

'518315' door elskuiper '518315' door elskuiper

JapanHiroshima

JapanHiroshima

Vredesmonument...Hiro

elskuiper

Hiroshima was de eerste stad waar in de Tweede Wereldoorlog een atoombom viel. De gehele stad werd verwoest, slechts een aantal gebouwen bleven overeind. Eigenlijk wilden de Japanners in eerste instantie alle gebouwen neerhalen, maar er werd toch besloten om het gebouw op de achtergrond, nu het Vredesmonument of Atomic Bomb Dome genaamd, te laten staan. Alleen het skelet van het gebouw staat er nog en herinnerd aan de verwoestingen. In dit Hiroshima Peace Memorial Park staat ook de vredesvlam, hier op de voorgrond. Verder is er een stalen pagoda met de kenmerkende papieren kraanvogels die staan voor het meisje die deze maakte en aan kanker overleed als gevolg van de bom, en het museum. Het museum is een bezoekje waard en verwacht dat je er onder indruk weer vandaan komt. Hiroshima is nu een stad met meer dan een miljoen inwoners met in de binnenstad overal winkeltjes en restaurantjes: een mooie, nieuwe, bruisende stad.

'534803' door Fransvdg '534803' door Fransvdg

JapanHiroshima

JapanHiroshima

Kasteel in Hiroshima

Fransvdg

De stad Hiroshima ontstond vanaf 1589 rond een kasteel dat in de plaatselijke rivierdelta was gebouwd. Hiroshima betekent "breed eiland". Het kasteel werd verwoest door de atoombom op 6 augustus 1945. Het werd herbouwd in 1958, als een replica van het origineel. Deze replica doet nu dienst als museum van de geschiedenis van Hiroshima van voor de Tweede Wereldoorlog . (Wiki bedankt.) Dit is een gescande dia.

Laat kaart zien