Hakone vaccinatie

Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

Informatie over Hakone

Beste foto's & tips van Hakone

'556241' door reysigers '556241' door reysigers

JapanHakone

JapanHakone

Zwavelhoudende dampen

reysigers

Hakone is een lieflijk dorpje aan de voet van Mt. Fuji. Het is een dorp met tempels, tuinen met houten bruggetjes, rode lantaarns en schrijnpoorten. Hakone is de perfecte uitvalsbasis om het Fuji-Hakone-Izu National Park te verkennen. De natuur is er ongerept, de bergen zijn vulkanisch. Owakudani is het gebied rondom een krater die gevormd is tijdens de laatste uitbarsting van de berg Hakone. Het gebied  is nog steeds een actieve vulkanische zone waar je zwavelhoudende dampen, hete bronnen en rivieren kunt bezoeken. Hakone ligt op een afstand van ongeveer 90 km ten westen van Tokyo.

'1117307' door Elleke '1117307' door Elleke

JapanHakone

JapanHakone

Eindelijk: de...Fuji-

Elleke

De Mount Fuji is hét symbool van Japan, maar helaas vaak omhuld door wolken, waardoor de kans bestaat dat je Japan verlaat zonder de berg in het echt te aanschouwen. Wij hebben vaak op uitkijk gestaan van op verschillende plekken; een week waren we op jacht naar een glimp van de hoogste berg van Japan. :-) Pas van op de Mishima Skywalk hebben we de Mount Fuji kunnen spotten. We namen hiervoor de bus vanuit Hakone. De Mishima Skywalk is Japan's langste 'suspension bridge' voor voetgangers (400m). Je moet entreegeld betalen, maar aangezien wij uiteindelijk met dit uitzicht beloond werden, vonden wij dat helemaal niet erg! De brug werd pas toegankelijk in 2016 en is dus in iets oudere reisgidsen niet te vinden! Misschien wisten veel toeristen er (nog) niet van toen wij er in 2018 waren, want het was het er bijzonder rustig.

'1005064' door Elleke '1005064' door Elleke

JapanHakone

JapanHakone

De Fuji-san vanaf de.

Elleke

De Mount Fuji is hét symbool van Japan, maar helaas vaak omhuld door wolken, waardoor de kans bestaat dat je Japan verlaat zonder de berg in het echt te aanschouwen. Wij hebben vaak op uitkijk gestaan van op verschillende plekken. Pas van op de Mishima Skywalk hebben we de Mount Fuji kunnen spotten. We namen hiervoor de bus vanuit Hakone. De Mishima Skywalk is Japan's langste 'suspension bridge' voor voetgangers (400m). Je moet entreegeld betalen, maar aangezien wij uiteindelijk met dit uitzicht beloond werden, vonden wij dat helemaal niet erg! De brug werd pas toegankelijk in 2016 en is dus in iets oudere reisgidsen niet te vinden! Toen wij er waren, was het er erg rustig. Ik denk dat het er de komende jaren dus wel drukker zal worden.

Laat kaart zien