Hakone vaccinatie

Ga je op reis naar Hakone, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Hakone. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Hakone en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Hakone kan namelijk van gebied tot gebied in Hakone verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Hakone nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Hakone.  

Informatie over Hakone

Beste foto's & tips van Hakone

'556241' door reysigers '556241' door reysigers

JapanHakone

JapanHakone

Zwavelhoudende dampen

reysigers

Hakone is een lieflijk dorpje aan de voet van Mt. Fuji. Het is een dorp met tempels, tuinen met houten bruggetjes, rode lantaarns en schrijnpoorten. Hakone is de perfecte uitvalsbasis om het Fuji-Hakone-Izu National Park te verkennen. De natuur is er ongerept, de bergen zijn vulkanisch. Owakudani is het gebied rondom een krater die gevormd is tijdens de laatste uitbarsting van de berg Hakone. Het gebied  is nog steeds een actieve vulkanische zone waar je zwavelhoudende dampen, hete bronnen en rivieren kunt bezoeken. Hakone ligt op een afstand van ongeveer 90 km ten westen van Tokyo.

'1005064' door Elleke '1005064' door Elleke

JapanHakone

JapanHakone

De Fuji-san vanaf de.

Elleke

De Mount Fuji is hét symbool van Japan, maar helaas vaak omhuld door wolken, waardoor de kans bestaat dat je Japan verlaat zonder de berg in het echt te aanschouwen. Wij hebben vaak op uitkijk gestaan van op verschillende plekken. Pas van op de Mishima Skywalk hebben we de Mount Fuji kunnen spotten. We namen hiervoor de bus vanuit Hakone. De Mishima Skywalk is Japan's langste 'suspension bridge' voor voetgangers (400m). Je moet entreegeld betalen, maar aangezien wij uiteindelijk met dit uitzicht beloond werden, vonden wij dat helemaal niet erg! De brug werd pas toegankelijk in 2016 en is dus in iets oudere reisgidsen niet te vinden! Toen wij er waren, was het er erg rustig. Ik denk dat het er de komende jaren dus wel drukker zal worden.

Laat kaart zien