Fukuoka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fukuoka image

Rondreis per trein door het land van de rijzende zon.

Fukuoka
Japan
Rencontheirway

Rondreis per trein door het land van de rijzende zon.

Konichiwa,

31-03
Ons eerste reisverslag uit het land van de rijzende zon.
Donderdag vertrokken uit Amsterdam met een vlucht naar Rome. Daar hadden we een uurtje om over te stappen en dat was wat krap omdat we een soort van stadstour over het vliegveld moesten doen met een bus van terminal C naar G. Claudia maar van t toilet teruggeroepen omdat ze omriepen 'final boarding'. Was t vliegtuig gewoon nog half leeg. Visioenen van 4 stoelen per persoon en languit slapen doemden al op. Kwam er alleen nog een bus met Koreanen binnen. Gelukkig hadden we wat aangepapt met een stewardess en die heeft gezorgd dat we in ieder geval 3 stoelen met z'n tweeën hadden.
Dat maakte de vlucht van 10 uur naar Seoul redelijk aangenaam. Zeker voor Richard want die slaapt altijd wel, zo ook nu een uurtje of 6. Claudia zoals gewoonlijk niet.

Op Seoul hadden we wat meer tijd om over te stappen (4 uur) dus lekker rustig wat gegeten en rondgekeken op Incheon airport.
De vlucht naar Fukuoka was een klein stukje van 1,5 uur.
Gelukkig waren allebei onze koffers er, zodat we allebei kleren en zo hebben. Wij hanteren namelijk niet het universeel aanbevolen Pols protocol. Voor de liefhebbers: het spreiden van elkaars bagage over koffers zodat ook bij 1 koffer kwijt je allebei nog spullen hebt.

01-04
Is het dan inmiddels in Japan. We nemen een taxi naar ons hotel. Gelukkig hebben we foto's gemaakt van de bevestiging van t hotel zodat we het adres kunnen laten zien want Japans spreken we niet en de taximan niets anders dan dat.
Worden soepeltjes naar ons hotel gereden dat onder de rook van t vliegveld ligt in een soort van industriewijk.

We wisten wel dat Aziaten niet zo groot waren, maar het tweepersoonsbed dat we hebben is voor Europese maatstaven toch wel erg smal, lekker knus.

Het is dan rond 1600 dus we besluiten maar een rondje te doen in de buurt en wat te eten te zoeken. In het hotel hebben ze Shabu Shabu. Hebben we in Nederland ook maar dan toch anders....

In de buurt is niet veel te doen, ook niet veel eettentjes. We lopen een sushibar in waar natuurlijk niks buiten Japans gesproken wordt en het menu ook niets anders dan Japanse tekens laat zien. Omdat we de enigen ook zijn besluiten we nog wat verder te kijken, we komen uiteindelijk bij een steak-achtig restaurantje uit waar ook iedereen vloeiend Japans praat. Er begint zich al een soort van rode lijn te openbaren...

De plaatjes in t menu bieden dan uitkomst voor een redelijke maaltijd.
Terug naar het hotel om te gaan slapen.

02-04
Vandaag doen we een dagje Fukuoka. Waarbij we ook op zoek gaan naar een simkaartje voor alleen data. In Nederland mooi apparaatje gekocht na een tip van secret handshake collega Saers waarmee je een mobiele WiFi spot creëert. Eerste stop die we doen is Hakata station, waar we zondag met de trein moeten vertrekken. Hier ruilen we onze voucher om voor de Japan Rail Pass die ons overal heen gaat brengen. We verkennen ook gelijk even het station om te weten wat ons te wachten staat. Het gaat allemaal redelijk vlot en ze hebben hier zelfs een paar Japanners die wat Engels spreken.
We wandelen op ons gemak door de stad naar Sumiyoshi temple. Tussen alle gebouwen staan her en der van dit soort tempeltjes. Een kleine oase van rust in de drukke stad. Toevallig is er een trouwerij aan de gang waarbij het bruidspaar traditioneel gekleed gaat, mooi om te zien. Richard maakt een foto van de bruid en wordt gelijk gevraagd of hij met wat mensen uit het gevolg op de foto wil. Die Japanners komen waarschijnlijk niet vaak een buitenlander tegen in t wild...

image2.jpegTocho-Ji temple

De wandeling gaat verder naar Hakata canal city een grote Mall. Met een aantal telecom winkels. Zonder Engels sprekende mensen en ook zonder data kaartjes. Waar zijn die Lebara boys als je ze nodig hebt?
Voor de lunch stappen we een sushibar in waar je aan de lopende band gaat zitten en de verschillende sushi's voorbij ziet komen. Je pakt eraf wat je lekker lijkt en de kleur van het schoteltje bepaalt de prijs. Voor speciale items kan je ook een bestelling plaatsen op een Verstuurd vanaf mijn iPad
image1.jpeg

We gaan verder langs nog een paar tempels. Mooie plekjes met karakteristieke poorten, stenen tempeltjes op een paal ( zoals wij ook in de voortuin hebben).
Onze laatste stop vandaag gaat het Ohori park zijn. Omdat het zaterdag is (denken we) zit het park helemaal vol met gezinnen, groepen jongeren die aan het picknicken en bbq'en zijn. Wat een drukte en gezelligheid.
Het park staat vol met bloeiende kersenbloesem. Zoals je overal in de stad deze bloeiende bomen tegenkomt. Prachtig gezicht.

Op de terugweg met de metro stoppen we nog in een winkelgebied om te kijken of we een datakaartje kunnen scoren en om te eten. Kaartje niet gelukt( try at airport..) eten wel. Sushibarretje maar weer. Alleen zonder Engelse teksten en ook geen plaatjes. De sushi is ook wat minder westers lijkt het. Komt bijvoorbeeld een mooie gunkan voorbij met allemaal kleine inktvisjes erin. uitdagend... Misschien een volgende keer.

Met de metro naar het vliegveld waar ze datakaartjes verkopen..... Meestal.... Als ze niet uitverkocht zijn.... Krijg nog wel de tip mee voor een winkel bij het treinstation. Morgen maar kijken als we daar toch moeten zijn.
Taxi naar het hotel waar we om 20:00 uur aankomen. Moe, voldaan, 11km gelopen en dus klaar om te slapen.

Groeten en tot de volgende mail.
R en C on their Japanese way

Foto's

da257.jpg
da257.jpg
Rencontheirway
6d63e.jpg
6d63e.jpg
Rencontheirway
6d63e.jpg
6d63e.jpg
Rencontheirway
a89b4.jpg
a89b4.jpg
Rencontheirway
a89b4.jpg
a89b4.jpg
Rencontheirway