Japan

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Pril geluk

Japan


Na een wandeling van ongeveer 30 minuten over ijzig heuvelachtig pad aangekomen bij de ingang van de Japanse Makaken. Wat heb ik gedurende deze wandeling een hoop mensen onderuit zien gaan en weer opkrabbelen. Iedereen wil dit zien. Het pad schoonmaken is geen optie omdat de sneeuwval vanuit de bomen er een ijsbaan van maakt, Het blijft wonderlijk dat mensen ongeacht het dragen van spikes onder hun schoenen uitglijden maar er geen ernstige verwondingen aan over houden. Voorzichtig lopen is het advies.

Daar aan gekomen is het de lange wandeling zeer de moeite waard wat is het een prachtig gezicht al die apen door de sneeuw zien lopen, spelen ravotten etc.

Net voorbij de brug is de warmwaterpoel waar de belangrijkste apen op temperatuur kunnen komen. Het is een drukste van jewelste niet door het aantal apen maar door het gigantische aantal van fotografen en andere bezoekers. Uiteindelijk heb ik zicht op een moeder de haar kind aan het voeden is wat een prachtig gezicht. Ze trekken zich nergens van aan en genieten van de warmte. Geel soms probeert er een aap van een lagere rang of een ander minder vooraanstaande familie het water aan te raken eerst voorzichtig met een poot om vervolgens er in te springen. Dar duurt nooit lang omdat een aantal uitverkorenen hem hardhandig het bad uitwerken. Laat dit een waarschuwing zijn voor de anderen.

Niet alleen bij het bad ook de rest van de omgeving is de moeite waard om er een dag rond te brengen.

Na afloop dezelfde gevaarlijke weg terug maar met een ervaring rijker.
De volgende dag hadden wij nog steeds toegangskaarten voor het park maar helaas door de hevige sneeuwval was dat niet meer mogelijk.