Japan

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Japan image

Einde van onze 'Big Escape'

Japan
Azië
Elleke

Einde van onze 'Big Escape'

12 Mei. Het is zover: de dag om terug richting Schiphol te vliegen is aangebroken.

Ons avontuur van bijna 5 maanden zit erop. Onze route bracht ons naar Nieuw-Zeeland, The Cook Islands, Frans-Polynesië en Japan. Het zijn zulke uithoeken voor ons, dat ik me afvraag of ik er ooit nog eens terug zal komen. Ik koester hoop.

Get yourself together, girl!

Twee krijsende peuters zijn echter vastberaden om ons een slapeloze vlucht te bezorgen. Er zit niets anders op dan filmpjes te bekijken en af en toe eens tevergeefs naar achteren te bliksemen.

Pas een uur of twee voor de landing ontdek ik dat KLM ook de film ‘Vele hemels boven de zevende’ in het assortiment heeft. Je weet wel, de film naar het gelijknamige boek van Griet Op De Beeck. Ik had kunnen weten dat het een slecht idee was om die film te bekijken, want toen ik het boek las, kon ik m’n tranen maar moeilijk bedwingen. En ook bij de film gaan de sluizen open.
Lap. Nu land ik na meer dan vier maanden weer op Europese bodem… al bleitend. Ondertussen zit ook mijn vriend me nog uit te lachen omdat ik zo’n emo-trien ben. Ik heb wel een vermoeden dat onze ouders ons opwachten op de luchthaven. Ik kan daar toch niet toekomen met dikke rode ogen? Get yourself together, girl!
In een poging om de rode ogen te voorkomen, heb ik nog net vijf minuten de tijd om een stukje ‘Big Bang Theory’ te kijken. Het helpt.

In Amsterdam schijnt de zon uit een wolkenloos gewelf en we worden opgewacht door een handjevol familie. Wat een leuk weerzien! Na al die tijd en avonturen weet je natuurlijk niet waar je moet beginnen met vertellen. Na een drankje zetten we met onze privé-chauffeur (onzen daddy) koers naar Mechelen.

Home sweet home!

En wat een verrassing: wij treffen lang geen leeg huis aan! Een boel vriendjes hebben zich bij ons thuis verzameld om ons te verwelkomen! Ze hebben gezorgd voor een gevulde koelkast, koude drankjes en hapjes. Op zoveel gezelligheid hadden wij niet gerekend! 
We voelen ons geliefd en de smile op m’n gezicht blijft nog lang.

Wanneer ik zelf de eerste posts teruglees van op onze blog, lijkt het nu al een ‘trip to Memory Lane’. Maar wel een hele leuke. Wat een verzameling van unieke ervaringen hebben we bij elkaar gesprokkeld! 

Foto's

Home Sweet Home!
Home Sweet Home!
Elleke

Laat een reactie achter

4 reactie(s) bij "Einde van onze 'Big Escape'"

 • profile image comment
  Door Barga• geplaatst op 01 May 2020 | 12:12:51

  Wat een avontuur. Moet fantastisch zijn om op terug te kijken, zeker nu we met z'n allen thuis zitten ben je extra blij om zoveel mooie herinneringen te hebben

 • profile image comment
  Door Dreamer666• geplaatst op 13 Apr 2020 | 18:48:41

  Wow dit moet echt zalig geweest zijn. Memories om nooit te vergeten !!!

 • profile image comment
  Door Karinm• geplaatst op 06 Apr 2020 | 15:28:15

  Ah lekker he, zo helemaal weg van alle beslommeringen.... (ben zelf in een ver verleden 14 maanden op reis geweest, en denk nog vaak terug aan de mooie ervaringen)

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 06 Apr 2020 | 14:55:52

  Dit wordt natuurlijk wel een boek hè?