Japan

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Japan image

Reiskriebels

Japan
Azië
RenskeSpijkers

Reiskriebels

Tilburg, 7 augustus 2014

Al vanaf het moment dat we begin maart thuis zijn gekomen van ons reisje naar Noorwegen kriebelt het. Ik ben enthousiast, zit vol ideeën en kan niet wachten om op jacht te gaan naar de beste tickets!
Ik sta in de gang en kijk naar onze wereldkaart. Deze hebben we op een houten plaat geplakt en de rode punaises geven aan waar we al zijn geweest. Mijn gedachtes gaan van Costa Rica naar Thailand en weer terug naar het land waar we heel graag nog naartoe willen. "We kijken nog wel, we zijn net terug!" zegt mijn vriend die eigenlijk precies hetzelfde gevoel heeft maar het altijd heel verstandig weet weg te drukken.

Weken later vraag ik mezelf het volgende af: "Als je een top 10 hebt met reizen die je wilt maken.. waarom begin je dan niet gewoon met nummer 1 van dit lijstje?". Mijn vriend komt alleen met verstandige antwoorden en zegt: "Omdat we geen geldboom hebben, of een put en er groeit trouwens ook geen geld op mijn rug". Weer heeft hij gelijk...

Toch blijft het kriebelen. Ik ga toch eens zoeken, speuren, jagen! Het is een soort sport. Je hebt natuurlijk een bepaald budget voor je tickets en dan moet je toch ook nog overnachten, jezelf vervoeren en eten. Na dag in dag uit research op het world wide web hebben we dan toch een mooie aanbieding gevonden. "Gaan we het doen?" vraag ik voorzichtig maar toch heel enthousiast. "Ja natuurlijk gaan we dit doen"! Reageerde mijn vriend net zo enthousiast als ik.

En zo zijn we begonnen aan de nummer 1 van ons lijstje, Japan! Inmiddels zijn de treintickets binnen, alle hotels geboekt en onze aangeplakte citytrip Dubai is ook geregeld. De komende 4 weken kunnen we met een heerlijk vooruitzicht onszelf voorbereiden.. want ja, de voorbereidingen zijn tenslotte net zo leuk!
En hoe dichter we bij 7 september komen, hoe meer reiskriebels ik krijg!