Japan Artikelen & Blogs

Bizar

Deze airline gaat schandalig om met gehandicapten

Gepubliceerd: 23 jul 2017 0
Ooit gehoord van de Japanse low-budget luchtvaartmaatschappij Vanilla Air? Waarschijnlijk niet. Gelukkig maar, want de crew gaat barbaars om met fysiek beperkte passagiers …Vanilla Air vliegt uitsluitend op bestemmingen in Oost-Azië en de Filipijnen (Foto: Ikarasawa, Flickr)Medewerkers dwongen een gehandicapte man afgelopen maand om zelf te boarden. Zonder hulp van de crew of medepassagiers moest Hideto Kijima, die onder zijn middel verlamd is, de trap naar het vliegtuig opkruipen met niets meer dan zijn armen.ExcusesDe directie van Vanilla Air heeft naderhand formeel excuses aangeboden en beloofd om in de toekomst regelingen te treffen voor gehandicapte reizigers. Kijima zal daar waarschijnlijk nooit wat aan hebben. De man is naar eigen zeggen wel wat gewend, maar noemde deze ervaring ‘a league of its own’.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Japan artikelen

Waarom jij naar het natste stukje van Japan moet afreizen

Het kleine, afgelegen eilandje Yakushima staat bekend als het regenachtigste plekje van Japan. En als een van de mooiste. Columbus-fotograaf Tim Bilman reisde ernaartoe voor een reportage in onze nieuwe editie. Een kijkje achter de schermen.

Het kleine, afgelegen eilandje Yakushima staat bekend als het regenachtigste plekje van Japan. En als een van de mooiste. Columbus-fotograaf Tim Bilma...

Richard Witschge: ‘De ene keer deed ik een koe na, de andere keer een kip’

Richard Witschge verruilde ‘zijn’ Ajax al op jonge leeftijd in voor het grote FC Barcelona. Later kwam hij uit voor clubs in Frankrijk, Engeland en Spanje. Maar het bizarste hoofdstuk uit zijn carrière speelde zich af in Japan, waar hij zes maanden speelde en woonde.

Richard Witschge verruilde ‘zijn’ Ajax al op jonge leeftijd in voor het grote FC Barcelona. Later kwam hij uit voor clubs in Frankrijk, Engeland en Sp...