Japan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Van hier tot Tokyo

Gepubliceerd: 31 aug 2012 0
Voor de ZEN Japanactie kregen we honderden enthousiaste inzendingen, waardoor het voor de jury enorm moeilijk was een keuze te maken. Uit de vele motivatiebrieven werden Henny en Anton Woons, alias Reisreporter Moenya gekozen om voor ons op reis te gaan naar Japan.


Inmiddels zijn ze veilig aangekomen en hebben de eerste week al heel wat meegemaakt.
Lees hieronder hun eerste ervaringen.

Van hier tot Tokyo

Terwijl de trein vooruit raast naar Matsuyama, blikken wij terug naar de waanzinnige, bijzondere week die achter ons ligt. Ondanks onze reiservaringen worden we dagelijks verrast, uitgedaagd of op het verkeerde been gezet. Zo worden we direct na onze landing in het energieke Fukuoka verrast door zeer gastvrije Japanners, is het vinden van het juiste adres met een Japanse Tom Tom nagenoeg onmogelijk en roepen de strenge veiligheidsregels soms grote vraagtekens bij ons op.

Europese toeristen zijn hier net zo schaars als een bonsai boom op een Nederlandse vensterbank, wat deze reis extra leuk maakt. Japanners zijn meesters in het perfectioneren en denkt graag voor de massa. Een toiletbezoek is door alle snufjes een ware beleving. Ook staan er 24 uur per dag automaten tot je beschikking die je natte paraplu voorzien van een hoesje, je hete koffie schenken of versgebakken patat serveren. En DE perfecte foto maak je op de speciale parkeerplaatsen waar een voorbeeldbord precies aangeeft hoe je deze moet maken. Japan is rijk en ontwikkeld; grotendeels rookvrij, mobiel bellen doe je in een aparte ruimtes en het openbaar vervoer rijdt stipt op tijd. Hier geen straatverkopers of bedelaars die graag geld van je willen. De keerzijde is dat je goedkope onderkomens echt moet zoeken en de treinkaartjes kostbaar zijn. Maar wat heeft Japan veel te bieden!


We hebben sprookjesachtige kastelen gezien, ons ZEN gewandeld door droomtuinen, boosaardige vulkanen beklommen, gefietst door het vlakke Takamatsu, 1368 treden opwaarts (!) bedwongen tijdens een deel van een pelgrimstocht en de heerlijkste Sushi gegeten. En niet alleen de Sushi smaakt naar meer. We zijn zo blij dat we nog wat langer mogen blijven en de andere gezichten mogen gaan ontdekken. Het authentieke Japan met zijn geisha's en eeuwenoude tempels, de schoonheid van de Japanse Alpen, de majestueuze berg Fuji, de rijkelijk versierde warmwaterbaden, we willen het allemaal nog beleven. De volgende stop is dus gelukkig nog niet onze eindhalte maar het begin van ons volgende avontuur.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Japan artikelen

Waarom jij naar het natste stukje van Japan moet afreizen

Het kleine, afgelegen eilandje Yakushima staat bekend als het regenachtigste plekje van Japan. En als een van de mooiste. Columbus-fotograaf Tim Bilman reisde ernaartoe voor een reportage in onze nieuwe editie. Een kijkje achter de schermen.

Het kleine, afgelegen eilandje Yakushima staat bekend als het regenachtigste plekje van Japan. En als een van de mooiste. Columbus-fotograaf Tim Bilma...

Deze airline gaat schandalig om met gehandicapten

Ooit gehoord van de Japanse low-budget luchtvaartmaatschappij Vanilla Air? Waarschijnlijk niet. Gelukkig maar, want de crew gaat barbaars om met fysiek beperkte passagiers …

Ooit gehoord van de Japanse low-budget luchtvaartmaatschappij Vanilla Air? Waarschijnlijk niet. Gelukkig maar, want de crew gaat barbaars om met fysie...