Tip! Shonosuke Okura in tropentheater image
Mariska

Tip! Shonosuke Okura in tropentheater

Shonosuke Okura is de oudste zoon van een lange generatie drummers van het Okura-geslacht. Hij is een ware meester op de Otsuzumi drum, een drum in de vorm van een zandloper die een droog geluid voortbrengt. En vrijdag 8 april komt hij naar het Tropentheater in Amsterdam.

In Japan wordt Shonosuke Okura zeer gewaardeerd en beschouwd als 'Holder of Intangible Cultural Property'. Naast muzikale begeleider van het klassieke noh-theater reist hij als solist de hele wereld rond. Zo heeft hij gespeeld tijdens het kerstconcert in het Vaticaan en werd hij uitgenodigd door de paus. Ook speelde hij voor de Nobelprijswinnaar voor de Vrede en de Dalai Lama. Zijn muziek werd gebruikt door de Japanse team voor synchroonzwemmen van de Olympische Spelen van Atlanta en Sydney. Okura verscheen vaak in de media en heeft daardoor zijn geliefde Japanse cultuur aan de wereld over kunnen brengen.

Moeilijkste technieken

Shonosuke Okura kreeg vanaf dat hij negen jaar oud was les van zijn vader. Hij ontving een kleine handtrommel en les van zijn vader om mee te beginnen. Hij bespeelde de handtrommel tot hij een paar later overging op de otsuzumi drum. Normaal wordt zo'n drum met één tot drie vingers van de rechterhand bespeeld, maar Okura gebruikt zijn handpalm, wat één van de moeilijkste technieken is.

Tropentheater

Op vrijdag 8 april komt hij naar het Tropentheater in Amsterdam. Deze meesterlijke noh-drummer brengt dan een programma met elementen uit noh en kabuki, een klassiek Japans danstheater. In noh kunt u nog steeds een glimp opvangen van het leven van een samoerai. Okura wordt hierbij begeleid door vier getalenteerde musici en dansers. Ook kun je via Columbus kaarten winnen voor dit eenmalige optreden. Meedoen kan tot 4 april.

Neem een voorproefje





Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief.