De wereld rond met één euro image
Wilfried

De wereld rond met één euro

Aan reizen lijken altijd per definitie kosten verbonden. Wie geen geld heeft, kan niet op vakantie, toch? Niet waar! Keiichi Iwasaki wist 37 landen te doorkruisen, met maar twee dollar op zak.

De inmiddels 36-jarige Iwasaki verliet acht jaar geleden zijn huis in Japan met slechts 160 yen (€ 1,20) op zak en zijn fiets ter beschikking. Naar eigen zeggen was hij verveeld geraakt met zijn baan in airconditioning.

45.000 kilometer

Nadat hij een jaar door eigen land rondgefietst had, besloot hij Zuid-Korea met een bezoekje te vereren en uiteindelijk volgden 36 andere landen. Inmiddels heeft hij 45.000 kilometer afgelegd op zijn fiets.

Atmosfeer proeven

Geen enkele keer heeft Iwasaki het vliegtuig genomen: “Ik wil de atmosfeer proeven, alles zelf kunnen zien en voelen. Per fiets kan dat, per vliegtuig niet.?? Wel heeft hij gebruik gemaakt van veerboten.

Perikelen

Dat de reis niet altijd even voorspoedig verliep, blijkt wel uit zijn perikelen. In Tibet werd hij aangevallen door een hondsdolle hond, hij werd overvallen door piraten en in India is de man zelfs gearresteerd.

Hoogtepunten

Maar er waren ook hoogtepunten. Zo is Iwasaki de eerste Japanner die vanaf de grond de Mount Everest heeft beklommen, zonder gebruik te maken van transport. Hij studeerde daarvoor weliswaar een jaar lang de kunst van het bergbeklimmen in Nepal en sloot zich uiteindelijk aan bij een expeditieteam om 8848 meter omhoog te klimmen.

Mont Blanc

Inmiddels is hij in Zwitserland en van plan om aldaar de Mont Blanc te beklimmen. De komende vijf jaar wil hij nog Afrika en de Verenigde Staten bezoeken, en is hij van plan een boek te schrijven over zijn avonturen.

Hoe pak je het zelf aan

Wil je zelf een dergelijk goedkoop avontuur aangaan, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je een talent hebt én doorzettingsvermogen. Iwasaki wist zijn reis voornamelijk te bekostigen door goochelkunsten op straat te vertonen. De Japanner zegt dat alleen zijn sterke wil hem op de been, of liever gezegd, op de fiets hield.

Zijn talent afkijken? Bestudeer dan de video hieronder grondig!






Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.