Tel Aviv foto's & tips

'490116' door pkoelewijn '490116' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Metropool

pkoelewijn

Tel Aviv is grotendeels een moderne metropool met een fijn strand. Die combinatie vind je niet vaak! De oude haven van Jaffa heeft ook zijn charmes. Hier kun je door trapstraatjes zwerven en vanaf een hoog punt bij de oude haven zie je dan de moderne skyline van Tel Aviv..

'354402' door abytravel '354402' door abytravel

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Israëls nationale...v

abytravel

Wandelend tussen Yafo (Jaffa) en Tel Aviv streek deze opvallende vogel in het parkje voor me neer. De Hop (Upupa epops) is sinds 2009 Israëls nationale vogel, hij werd uit 50 genomineerde soorten gekozen met 35% van de stemmen. De legende wil dat deze vogels koning Salomo tijdens een slopende tocht door de woestijn verkoeling schonken door met z'n allen boven hem te gaan vliegen. De koning waardeerde dit zeer en vroeg ze hoe ze beloond wilden worden. na enig overleg besloten de hoppen dat ze net zo'n mooie gouden kroon op hun hoofd wilden als de koning. En zo geschiedde. Maar al snel bleek zo'n gouden kroon erg onhandig. Niet alleen was het zo lastig vliegen, ook werden ze overal vervolgd om de kroon te bemachtigen. Dus gingen ze terug naar koning Salomo om het probleem voor te leggen. Die ruilde de gouden kroon in voor een prachtige gouden verenkroon die de hop nu nog steeds draagt. De hop roept z'n eigen naam in het Engels: "Hoopoe...."

'490221' door pkoelewijn '490221' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Een rustige ochtend

pkoelewijn

Vorig jaar was ik in april in Israël. In Tel Aviv bezochten we de ambtswoning van Ben Goerion, de eerste president van de staat Israël, nu een museum. Tegenover de ambtswoning zat een dame rustig haar krantje te lezen. Dat was een paar maanden later heel anders, toen moest men in Tel Aviv de schuilkelders in vanwege de bomalarmeringen.

'521481' door Joanna '521481' door Joanna

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Jaffa sunset

Joanna

Wat was het een heerlijk dag in Tel Aviv! De neus achterna in de hippe wijk Neve Tzedek, met z'n trendy winkeltjes en knusse koffietentjes, -ver-dwalend door de straten van de oude Arabische wijk Jaffa, om vervolgens 'de zon in de zee te zien zakken' vanaf de boulevard. En ik was niet de enige. Het zat vol romantische zielen die ook van dit magische moment genoten! Op de achtergrond het silhouet van Jaffa.

'434025' door pkoelewijn '434025' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Zon en zee

pkoelewijn

Tel Aviv is een fijne badplaats. Er zijn prachtige stranden. Op zee kun je heerlijk surfen en de stad heeft ook nog vele interessante zaken te bieden: oud Jaffa, mooie musea en winkelparadijzen.

'261727' door mdevocht '261727' door mdevocht

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Zonsondergang Tel Avi

mdevocht

Aan het strand van Tel Aviv is genoeg te zien. Maar de zonsondergang is toch wel het meest indrukwekkend. Vooral als het een beetje bewolkt is.

'373491' door silly '373491' door silly

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Angst in Tel Aviv

silly

Deze muurschildering kwam ik tegen in Tel Aviv.Net op tijd waren wij weg uit deze stad, waar het op dit moment erg onrustig is.Op iedere hoek staan soldaten die communiceren via walkietalkies, vorige week was er een bomaanslag waardoor 20 mensen gewond raakte.

'433889' door pkoelewijn '433889' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Schoolreis

pkoelewijn

Op veel plaatsen die wij bezochten waren ook schoolreisjes aanwezig. Niet altijd even prettig, Omdat ersoms flink gegild werd.Maar dit clubje zat rustig te wachten bij de oude havenstad Jaffa

'151476' door Judith77 '151476' door Judith77

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Bazaar Tel Aviv

Judith77

In de donkere, smalle straatjes, waar (naar de bijbel) Jezus met zijn kruis gelopen heeft, zijn nu allerlei winkeltjes te vinden waar Joden naast een handjevol Palestijnen hun waar verkopen. Heel af ten toe komt er een zonnestraal door, die de spullen in volle kleur laat zien.

'432473' door pkoelewijn '432473' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Skyline van Tel Aviv

pkoelewijn

Tel Aviv is een moderne stad met een oud gedeelte aan de vroegere haven, Jaffa. Als je vanaf de oude haven omhoog klimt kom je in de oude stad. Vanaf een hoog punt krijg je een fraai uitzicht over de skyline van het moderne Jaffa.

'433953' door pkoelewijn '433953' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Watermeloenen

pkoelewijn

Wat zijn er in Israel veel soorten fruit en groentes te verkrijgen! Vroeger was het het land van de Jaffa sinaasappel. Nu w0rdt er van alles gekweekt. Hier een stalletje met watermeloenen . Om zo in te bijten.

'432493' door pkoelewijn '432493' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

'k heb mooie bloemkol

pkoelewijn

De Carmel markt in Tel Aviv is een lust voor het oog. Prachtige groentes en schitterend fruit en dan natuurlijk niet te vergeten : de vis; alleen ruikt dat niet zo erg aangenaam.

'432250' door pkoelewijn '432250' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

In de zwarte wijk

pkoelewijn

In Tel Aviv leven veel immigranten uit Eritrea en Ethiopie . Er is daar een "zwarte wijk" ontstaan. Op deze foto zie je hoe modern de bewoners van Israel zijn, onafhankelijk van hun afkomst. Zo te zien zijn er ook Chinezen....

'372081' door silly '372081' door silly

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Strandleven

silly

Na de kou in Nederland wat het toch even heerlijk om de eerste dag bij te komen op het strand van Tel Aviv.Er heerste een super relaxte sfeer op dit kleine strandje vlakbij de haven. En toen de zon onderging werd het prachtig met tegenlicht.

'432538' door pkoelewijn '432538' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Snoepje?

pkoelewijn

Na het fruit en de groente vonden we op de Carmel markt ook heel wat snoep in alle bonte kleuren van de regenboog. Als ik zoveel snoep zie, dan krijg ik prompt kiespijn.

'370206' door abytravel '370206' door abytravel

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Amphi Tiroche

abytravel

Bovenaan de trappen van het amphitheater van Gan Ha'Piska, Summit Park, in Yafo heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn van dit oude havenstadje en Tel Aviv. Bij helder weer kun je zelfs helemaal tot aan Netanya nog zo'n 25 km noordelijker zien. Het park en amfitheater zijn heel geliefd bij mn de jeugd, die op de trappen en de grasvelden heerlijk komt picknicken en discussieren. Maar ook als trouwlocatie is deze plek in trek. Je hoeft je niet af te vragen waarom. In het amfitheater, dat grotendeels door de familie Tiroche is gefinancierd, vandaar Amphi Tiroche, worden regelmatig openlucht voorstellingen gegeven.

'433069' door pkoelewijn '433069' door pkoelewijn

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Achter de bruid

pkoelewijn

Vlakbij de rommelmarkt van Tel Aviv zagen we deze man zitten op een stoeltje op de stoep voor een bruidswinkel. Hij zat daar op zijn gemak vanachter een modepop naar iedereen te gluren.

'529797' door Joanna '529797' door Joanna

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Boulevard-kat

Joanna

Fris met een zonnetje, dat was het vandaag. Het deed me denken aan die heerlijke lentedag in Israël. Al wandelend over de boulevard van het moderne Tel Aviv richting het oude Jaffa, zag ik deze 'boulevard-kat'.

'385988' door abytravel '385988' door abytravel

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Suffend, suffert...??

abytravel

Wandelend door het historische kustplaatsje Yafo (Yaffa) iets ten zuiden van Tel Aviv, kwam ik dit halfwas duivekuiken tegen dat versuft op een muurtje zat. Ik kon heel dichtbij komen en op een gegeven moment sloot 't wel de oogjes om het " gevaar" niet te hoeven zien, maar maakte totaal geen aanstalten om er vandoor te gaan. Te vroeg geprobeerd uit te vliegen? geen ouders in de buurt te bekennen. Hopelijk is het geen prooi voor éen van de vele katten daar geworden.

'424726' door prinsserendip '424726' door prinsserendip

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Communicatie

prinsserendip

Op een bankje aan de kust van Tel Aviv zaten deze 2 joodse mannen te praten. De foto is strak qua compositie en kleur, waardoor de focus op de "communicatie" komt te liggen.......

'391548' door silly '391548' door silly

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Je hoofd stoten!

silly

Tijdens onze reis naar Israel bezochten wij ook Tel-Aviv. Terwijl wij onze auto de parkeergarage inreden, viel mijn oog op dit bord..de tekst hoef je niet te kunnen lezen het bord spreekt voor zich :) .perfect voor het maandthema :)))

'231792' door Veer '231792' door Veer

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Jaffa

Veer

De mooi oude straten en steegjes in Jaffa, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. In tegenstelling tot het moderne Tel Aviv, wat op loopafstand ligt.

'92999' door frankblankers '92999' door frankblankers

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Klokkentoren in Jaffa

frankblankers

uit 1906