Israël stekker

Israël – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Israël, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Israël gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Israël gebruikt kunnen worden zijn : Type H en C
Stekker H
Stekker C

Informatie over Israël

'415438' door JannavEek '415438' door JannavEek

IsraëlJeruzalem

IsraëlJeruzalem

Oversized

Orthodox-joodse mannen dragen het hele jaar rond hun grote zwarte hoeden, ze bedekken hun hoofd uit eerbied voor god. Dat deze oversized formaat hoeden blijven staan met behulp van een hoofdband, ontdekte ik pas gaandeweg. Deze foto maakte ik in het Joodse deel van de oude stad Jeruzalem, op een dag waarop de temperatuur naar de 40 graden opliep.

'275888' door JannavEek '275888' door JannavEek

IsraëlCentraal Israel

IsraëlCentraal Israel

Zout

De heilzame werking van Dode Zee mineralen is al duizenden jaren bekend want 2000 Jaar geleden schreef een Romeinse geschiedschrijver al: " Aan de oppervlakte van de zee drijven massa`s modder, klei en zouten, die door zeelieden als medicijn gebruikt worden. Reizigers nemen zoveel mogelijk van het zout en de modder mee naar huis, want het is genezend voor het menselijk lichaam en wordt in veel geneesmiddelen verwerkt." Ook vandaag zoeken veel mensen met huid- en gewrichtsproblemen verlichting in de Dode Zee. Er zijn gezondheidscentra en hotels. Ik zocht de Dode Zeekust op op een vroege morgen bij zonsopkomst (6 uur), het licht schijnt prachtig op de zoutkristallen op de rotsen. Enkele uren later zal de temperatuur er weer opgelopen zijn tot >40 graden. Een bizondere plek op aarde is het wel!

'522571' door silly '522571' door silly

IsraëlJeruzalem

IsraëlJeruzalem

Perzische tegels

De Rotskoepel staat op de Moriahberg in het oude deel van Jeruzalem. Deze berg staat sinds de annexatie van Jeruzalem door Israël in 1967 beter bekend onder de naam Tempelberg. De Rotskoepel kwam gereed in 691 .De onderste helft van de achthoekige gebouw is aan de buitenzijde versierd met marmer. Het bovenste deel van de acht gevels is bekleed met veelkleurige Perzische mozaïekversiering. De originele mozaïeken aan de buitenzijde werden echter in de 16e eeuw vervangen door Perzische tegels, die geschonken waren door Suleyman de Grote. De huidige bekleding bestaat uit tegels uit de Turkse stad Iznik. Op de tegels staan onder andere Koranteksten over de hemelreis van Mohammed.

Bekijk alle Israël foto's en tips