Israël reviews

10
Israël
Michal was hier 15 mrt 2018
Niet alleen als u gelovig bent is deze bestemming interessant. Jerusalem is net een openlucht museum. De oude ommuurde binnenstad is alleen te voet te bereiken.Een wandeltocht door Jerusalem brengt u bij de Klaagmuur, een van de belangrijkste Joodse historische plaatsen. Maar ook wandelen over de Via Dolorosa, de kruisweg van Jezus is bijzonder. Eindigend bij de indrukwekkende grafkerk waar Jezus gekruisigd zou zijn. Bezoek ook Bethlehem, en waan je zelf in het Kerstverhaal door te rijden langs de heuvels waar de herdertjes bij nachte lagen en bezoek de geboortegrot van Jezus. Een uitstapje naar de Dode Zee is ook een must als u in Israël bent. Drijven in de zoute zee is een hele bijzondere ervaring! Indrukwekkend en tranen trekkend is een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum in Israël. Hier wordt de verschrikkelijke holocaust verteld van A tot Z. Een bijzonder indrukwekkend museum! Genoeg van alle cultuur? Duik dan in het nachtleven van Tel Aviv. Wist u dat het een echte hippe stad is? Met geweldige clubs, winkelcentra en vol met barretjes en restaurantjes. Ook het strandleven bevind zich direct in de stad compleet met een fantastische boulevard! Breng ook een bezoek aan Jaffa, het oude centrum van de stad! Veel mensen vinden het spannend om naar Israël te gaan, naar mijn mening met de nodige voorzichtigheid in acht genomen, onnodig! Israël, perfect voor een stedentrip Tel Aviv met strand in combinatie met cultuur in Jerusalem! Met een heerlijk klimaat!
Land
  • cultuur
  • authentiek
  • historie
  • strandbestemming
  • hip Tel Aviv
  • niet altijd even afwisselend landschap
Review geplaatst op 2018-03-15
7
Israël
bgavandenheuvel83 was hier 20 dec 2017
Israël en de Westelijke Jordaanoever (Palestijnse gebieden) kunnen gemakkelijk zelf worden kunnen worden bereisd. Belangrijkste om rekening mee te houden is de Shabbat. In voornamelijke de Joodse steden ligt dan het openbaar leven inclusief vervoer stil vanaf vrijdagmiddag ongeveer 15:30 tot zaterdag 19:00. Bij een publieke vakantie van een week zijn de eerste en laatste dag van deze vakantie ook Shabbat. Mijn plekken waar ik ben geweest is het belangrijk op dit punt alert te zijn in Jerusalem, Tel Aviv (in mindere mate), Haifa. Bussen vanuit Akko naar Haifa is minder een probleem en tussen Nazareth en Haifa rijden de gehele week bussen. Dit geldt ook in de Palestijnse Gebieden. In 2014 kon ik voor ca. EUR 8,50 per uur hier een taxi met chauffeur huren hetgeen zeker het overwegen waard is.
Land
  • Diverse bestemming met natuur en cultuur.
  • Indrukwekkende landschappen.
  • Mooi weer in oktober.
  • Onvriendelijke bevolking. Westelijke Jordaanoever is de ontvangst beter.
  • Duur. Westelijke Jordaanoever is goedkoper.
Review geplaatst op 2017-12-20
6
Israël
Soms heb je van die landen, waar je eigenlijk weinig snapt van de cultuur of politiek omdat het zo complex is en er zoveel meningen bij betrokken zijn. Dat had ik met Israel, in het bijzonder Jerusalem. Als je naar Tel Aviv gaat, waan je je nog in een wereldstad, waarin er vrij relaxed geleefd wordt (of lijkt te worden). Hippe tentjes, gezellige drukte en leuke marktjes. Echter in Jerusalem is het anders. Hier wordt de spanning je soms ineens opgedrongen door de militairen met hun enorme geweren. De grootse poorten waarmee je het oude centrum van Jerusalem binnenstapt is een beleving op zich, want daarachter ontploft er een drukte van kraampjes en stalletjes in nauwe straatjes (als je enigszins claustrofobisch bent, dan heb je hier een uitdaging aan ;) ). De stad in opgedeeld in verschillende kwartieren waarin de verschillende geloven naast elkaar leven. Wat ik tijdens mijn reizen heel belangrijk vindt is het contact met de mensen, maar eerlijk gezegd zou ik daarvoor Jerusalem niet aanraden: mensen komen (door hun andere achtergrond) op mij al snel als onbeleefd (tot een enkele keer zelfs onbeschoft) over. De menukaart wordt vaak op tafel gegooid, aandacht krijgen voor afrekenen is lastig. Wat me echter heel erg bijgebleven is en wat ik heel erg bijzonder vond, is de sfeer in de Heilige Grafkerk, de kerk waar Jezus gekruisigd en begraven zou zijn: o.a. mensen op hun knieën om te bidden. Dat is dan wel weer een echte aanrader! Maar over het algemeen...mwoa...
Land
  • Heilige Grafkerk @Jerusalem
  • Nog lekker weer begin oktober
  • Strand en lekker warm water @Tel Aviv
  • Mensen komen niet erg vriendelijk over
  • Spanningen
Review geplaatst op 2016-12-17
9
Israël
Haribobanaan was hier 01 sep 2016
Voor zowel Joden, Christenen als Moslims is Jeruzalem een heilige stad. Toch hoef je niet persé gelovig te zijn om de aantrekkingskracht van deze stad te voelen. De stad ademt geschiedenis en als je hier rondloopt waan je je terug in de tijd. Zeker de hoogtepunten van de stad, zoals de Heilige Grafkerk, de Klaagmuur, de Al-Aqsa moskee, de tempelberg en de Via Dolorosa mag je in mijn ogen zeker niet missen. Echter een grote aanrader in deze stad is een 'free' walking tour. Het principe is eenvoudig. Je kunt je online opgeven voor een gratis tour maar je kunt ook een 15 minuten voor vertrek naar het ontmoetingspunt gaan, vaak is dit één van de toegangspoorten tot de oude stad. Een zeer leuke tour is die door de vier kwartieren van Jeruzalem. De Oude Stad is verdeeld in vier ‘kwartieren’: een islamitisch, een christelijk, een Armeens en een Joods kwartier. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en al lopend voel je hoe de sfeer per wijk veranderd. Op deze manier krijg je een goede indruk van de stad en je komt op plekken die je zelf waarschijnlijk nooit had gevonden. Aan het einde van de tour geef je de gids een fooi. Je betaalt dus wat jij de tour waard vindt. De gidsen zijn daarom zeer enthousiast en willen je zoveel mogelijk dingen vertellen. De tour duurt ongeveer 3 uur waardoor er ruim voldoende tijd overblijft om de voor jouw interessante locaties op eigen gelegenheid te bezoeken.
Land
  • Cultuur, religie, historie
  • Bezienswaardigheden op loopafstand
  • Wijken met eigen karakter
  • Veel verschillende bevolkingsgroepen
  • Authentiek
  • Controles op enkele plekken in de stad
  • S'avonds sluiten winkels vroeg (oude stad)
Review geplaatst op 2017-01-11
8
Israël
blauwvinger was hier 01 aug 2016
Akko is een oude stad in het noorden van Israel. Bij ons is de stad vooral bekend uit de tijd van de kruisvaarders. Na een bloederige belegering in 1291 viel de stad in de handen van de Mammeluken, die over Egypte heersten. De stad werd verwoest en verlaten. Om te voorkomen dat ze opnieuw door de kruisvaarders gebruikt zou worden, werden de overgebleven gebouwen opgevuld en overdekt met aarde. De meeste overblijfselen uit deze tijd zitten thans dan ook ondergronds.De stad, zoals ze er vandaag uitziet, is grotendeels tijdens het Ottomaanse Rijk opgebouwd en voor een deel in de 17e eeuw door Druzen. Vele muren werden neergezet op de plaats van de ruïnes van de bouwwerken van de kruisvaarders. Sommige resten zijn echter nog zichtbaar.
Land
  • Mooie oude binnenstad
  • Minder bekend als Jeruzalem
  • Drukke parkeerplek in centrum door locals
Review geplaatst op 2016-09-26
8
Israël Akko
blauwvinger was hier 01 aug 2016
Akko is een oude stad in het noorden van Israel. Bij ons is de stad vooral bekend uit de tijd van de kruisvaarders. Na een bloederige belegering in 1291 viel de stad in de handen van de Mammeluken, die over Egypte heersten. De stad werd verwoest en verlaten. Om te voorkomen dat ze opnieuw door de kruisvaarders gebruikt zou worden, werden de overgebleven gebouwen opgevuld en overdekt met aarde. De meeste overblijfselen uit deze tijd zitten thans dan ook ondergronds.De stad, zoals ze er vandaag uitziet, is grotendeels tijdens het Ottomaanse Rijk opgebouwd en voor een deel in de 17e eeuw door Druzen. Vele muren werden neergezet op de plaats van de ruïnes van de bouwwerken van de kruisvaarders. Sommige resten zijn echter nog zichtbaar.
Stad
  • Mooie oude binnenstad
  • Minder bekend als Jeruzalem
  • Drukke parkeerplek in centrum door locals
Review geplaatst op 2016-09-26
10
Israël
Niet alleen als u gelovig bent is deze bestemming interessant. Jerusalem is net een openlucht museum. De oude ommuurde binnenstad is alleen te voet te bereiken.Een wandeltocht door Jerusalem brengt u bij de Klaagmuur, een van de belangrijkste Joodse historische plaatsen. Maar ook wandelen over de Via Dolorosa, de kruisweg van Jezus is bijzonder. Eindigend bij de indrukwekkende grafkerk waar Jezus gekruisigd zou zijn. Bezoek ook Bethlehem, en waan je zelf in het Kerstverhaal door te rijden langs de heuvels waar de herdertjes bij nachte lagen en bezoek de geboortegrot van Jezus. Een uitstapje naar de Dode Zee is ook een must als u in Israël bent. Drijven in de zoute zee is een hele bijzondere ervaring! Indrukwekkend en tranen trekkend is een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaust museum in Israël. Hier wordt de verschrikkelijke holocaust verteld van A tot Z. Een bijzonder indrukwekkend museum! Genoeg van alle cultuur? Duik dan in het nachtleven van Tel Aviv. Wist u dat het een echte hippe stad is? Met geweldige clubs, winkelcentra en vol met barretjes en restaurantjes. Ook het strandleven bevind zich direct in de stad compleet met een fantastische boulevard! Breng ook een bezoek aan Jaffa, het oude centrum van de stad! Veel mensen vinden het spannend om naar Israël te gaan, naar mijn mening met de nodige voorzichtigheid in acht genomen, onnodig! Israël, perfect voor een stedentrip Tel Aviv met strand in combinatie met cultuur in Jerusalem! Met een heerlijk klimaat!
Land
  • cultuur
  • authentiek
  • historie
  • strandbestemming
  • hip Tel Aviv
  • niet altijd even afwisselend landschap
Review geplaatst op 2016-12-07