Klaagmuur

'548636' door Haribobanaan '548636' door Haribobanaan

IsraëlKlaagmuur

IsraëlKlaagmuur

Dichtbij de Tempel

Haribobanaan

De Klaagmuur is de heiligste plaats voor de joden en wordt in de joodse traditie beschouwd als de westelijke muur van de Joodse tempel die op de Tempelberg in oude stad van Jeruzalem heeft gestaan. Doordat vele joden aan de muur klaagden vanwege de verwoesting van de tempel en de diaspora wordt de muur door niet-joden ook wel Klaagmuur genoemd.

'899861' door LodewijkFotografeert '899861' door LodewijkFotografeert

IsraëlKlaagmuur

IsraëlKlaagmuur

De Klaagmuur in...Jer

LodewijkFotografeert

Ik heb de Klaagmuur in Jeruzalem in drie portretten willen “vangen”. Zonder een woord te wisselen, maar door in lichaamstaal afstand en respect te communiceren, heb ik deze portretten met mijn 35 mm lens op korte afstand gemaakt. Alle “modellen” waren zich bewust van de sessie en gaven impliciet hun toestemming. Jeruzalem is een hele bijzondere plaats om te bezoeken. Een spiritueel centrum voor velen gelovigen, die onderling tot op het bot verdeeld zijn, maar -als binnen een slecht verstandshuwelijk- elkaar gedogen. Orthodoxe joden vormen een uitgesproken en uiterlijk herkenbare groep binnen alle geloofsstromingen. Hun heiligste plaats wordt gevormd door de Klaagmuur, liggend in het centrum de oude stad Jeruzalem. Een echte aanrader om te bezichtigen.

'1106489' door Esther Derksen '1106489' door Esther Derksen

IsraëlKlaagmuur

IsraëlKlaagmuur

Bezoek aan de...Klaag

Esther Derksen

Een prachtige en bijzondere plaats is Jeruzalem. Een plek waar je met al je zintuigen geniet, een rijkdom aan cultuur en historie. Er zijn zoveel bijzonderheden te zien, maar één van de hoogtepunten is toch zeker wel de Klaagmuur (of liever gezegd 'the Western Wall'). Dompel je onder in het feestvierende Joodse volk wanneer ze op maandag of donderdag de Bar Mitswah vieringen hebben. Zingend en dansend, dit maakt een bezoek aan de Klaagmuur zeker nog bijzonderder!