Haifa

'483902' door pkoelewijn '483902' door pkoelewijn

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Uitzicht op Haifa

pkoelewijn

Haifa is op drie verschillende niveaus gebouwd. Dit uitzicht op de Bahai tempel heb je vanaf, zeg maar, het tweede niveau. Jammer dat er zo'n lelijke graansilo bij de haven staat. Maar ja, er moet daar ook gegeten worden.

'544712' door blauwvinger '544712' door blauwvinger

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Tempel van de Bahai

blauwvinger

Dit is de tempel van het Bahai-geloof in Haifa. Deze plek is vooral bekend om de tuinen. De Heilige plaatsen van het bahá'í-geloof in Haifa en West-Galilea zijn onderdeel van het Bahá'í-wereldcentrum in Israël. Ze omvatten zowel de bahá'í heilige plaatsen die worden bezocht tijdens de pelgrimsreis als de internationale bestuursorganen van het bahá'í-geloof; er zijn dan 20 verschillende administratieve gebouwen, pelgrimshuizen, bibliotheken, archieven, historische woningen en graftomben. Deze gebouwen staan te midden van meer dan 30 verschillende tuinen of individuele terrassen. De bahá'í heilige plaatsen in Haifa en in en rond Akko, met inbegrip van de terrassen en de graftombe van de Báb op de berg Karmel, en de graftombe van Bahá'u'lláh, huis van Bahjí en het huis in Mazra'ih werden toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO in juli 2008. (Bron: Wikipedia)

'360936' door RvanderLinden '360936' door RvanderLinden

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

De Bahai tuinen van..

RvanderLinden

De tuinen van de Bahá'i, ook bekend als de hangende tuinen van Haifa, zijn terrastuinen rondom de Schrijn van de Báb op de helling van de berg Karmel. Wij waren er op de Sabbath dus konden we er helaas niet in, maar dat neemt niet weg dat het prachtig stukje rust brengt in een drukke stad.

'85918' door willemk '85918' door willemk

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Bahai-tuinen op berg.

willemk

De tuinen van het Bahai-wereldcentrum in Haifa op de berg carmel.

'520581' door blauwvinger '520581' door blauwvinger

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Voor de Damascuspoort

blauwvinger

Deze foto is genomen vanaf de Damascuspoort, een van de 7 poorten van Jeruzalem. Dit is het 'pleintje' aan de buitenkant van de oude stad van Jeruzalem en via de brug betreed je de poort en daarmee de oude stad en loop je de islamitische wijk in.

'423953' door silly '423953' door silly

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

8e wereldwonder

silly

Schoonheid, pracht en een geinspireerd ontwerp, gecombineerd met zorgvuldig onderhoud creeeren de unieke sfeer van de Bahai Tempel en Tuinen in Haifa. Dit is de plaats waar de leden van het Bahai-geloof hun tempel en wereldcentrum hebben gevestigd vanwege de betekenis ervan voor het Bahai-geloof. Het Bahai-geloof had zijn oorsprong in Iran, waar de volgelingen ervan zich losmaakten van het er heersende sjiitische moslimgeloof. De stichter, Bahai, werd aan het einde van de 19e eeuw uit zijn vaderland verbannen en kwam naar Akko en Haifa na in naburige moslimlanden te zijn vervolgd. Hij kwam onder de indruk van de schoonheid van de Karmel en drukte de wens uit dat de Bab, de voorbode van het geloof, er begraven zou worden. Ongeveer 20 jaar later werd het stoffelijk overschot van de Bab begraven in Haifa, op de plek die zich vervolgens ontwikkelde tot het centrum voor het Bahaigeloof. Op de site van Unesco word dit het 8e wereldwonder genoemd.

'372077' door silly '372077' door silly

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Bahai tempel

silly

Schoonheid, pracht en een geïnspireerd ontwerp, gecombineerd met zorgvuldig onderhoud creëren de unieke sfeer van de Bahá’í Tempel en Tuinen in Haifa. Dit is de plaats waar de leden van het Bahá’í-geloof hun tempel en wereldcentrum hebben gevestigd vanwege de betekenis ervan voor het Bahá’í-geloof.Haifa is het centrum van de Bahaigodsdienst met ongeveer 6 miljoen aanhangers. De Bahai-sekte begon in Perzië in 1844, haar leiders werden naar Akko verbannen.Zij geloven in de broederschap van alle mensen, in de eenheid van alle geloven, in een gemeenschappelijke wereldtaal en dat God al Zijn profeten heeft uitgezonden om dezelfde boodschap te verkondigen. Het centrale thema in de boodschap van Bahá'u'lláh (Glorie van God) luidt dat de mensheid één ras vormt en dat de dag gekomen is dat zij zich moet verenigen tot één wereldgemeenschap. Hij zegt: "De aarde is slechts één land, waarvan alle mensen de burgers zijn". Zij hebben een zeer fraaie tempel in Haifa, die zij beschouwen als hun heilige stad

'538974' door blauwvinger '538974' door blauwvinger

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Zonsondergang

blauwvinger

Bat Galim is een strand in Haifa. Deze foto heb ik gemaakt op 4 augustus jl. Haifa is een havenstad en badplaats in Noord-Israël, op het noordelijkste gedeelte van het Karmelgebergte en aan de Middellandse Zee. Met 268.200 inwoners (2010) is het de derde stad van Israël, na Jeruzalem en Tel Aviv, en de belangrijkste (haven)stad in het noorden van het land. (Bron: Wikipedia)

'433548' door pkoelewijn '433548' door pkoelewijn

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Kopstation

pkoelewijn

Dit is het kopstationnetje van de "Carmelit", de enige ondergrondse trein van Israel. Het is eigenlijk een funicular en start op een hoogte van 268 meter. Het treintje gaat via 5 stations over een traject van 1.8 kilometer naar de benedenstad, het tweede kopstation.

'385997' door JannavEek '385997' door JannavEek

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Fatigue

JannavEek

De Joodse vrouw in de bus in Haifa ziet er erg moe uit, zit de hele weg met gesloten ogen, weg te dutten. Ze ziet niet dat ik een foto van haar maak. Wat zou haar verhaal zijn, vraag ik me steeds af.

'162769' door yuri '162769' door yuri

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Hot topic

yuri

De Bahá'í-tempel met graftombe en tuinen op de berg Karmel in Haifa is een belangrijk bedevaartsoord voor bahá'ís. Het bahá'í-geloof is een monotheïstische religie die gesticht is door Bahá'u'lláh in het Perzië van de negentiende eeuw. De bahá'í-leringen benadrukken de onderliggende eenheid van de grote wereldgodsdiensten. Ook tegenwoordig een hot topic. ‘s Avonds ziet alles er nog net iets indrukwekkender uit als overdag.

'85924' door willemk '85924' door willemk

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

De berg Carmel

willemk

De berg Carmel met de tombe van de Bab

'433515' door pkoelewijn '433515' door pkoelewijn

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Haifa, uitzicht

pkoelewijn

De stad Haifa is prachtig gelegen , tegen een berg aan .Als je naar hogere niveaus gaat krijg je dan ook fraaie uitzichten, Er is een ondergrondse funicular en een kabelbaan, dus klimmen is niet echt nodig. Op deze foto zie je de Bahai tempel en de gigantische Dagonsilo die plek heeft voor 100,000 ton graan.

'383412' door abytravel '383412' door abytravel

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Strijdwagen

abytravel

Caesarea, tussen Tel Aviv en Haifa gelegen, is éen van de belangrijkste archeologische plaatsen van Israël. De oorspronkelijk Phoenicische plaats was al in de 4e eeuw v.Chr. bekend onder de naam Toren van Strato. Tussen 22 en 10 v. Chr. breidde Herodes de plaats uit en verfraaide deze met oa. een Romeins theater en een Hippodroom,een renbaan voor paarden. Ter ere van Keizer Augustus werd de plaats omgedoopt tot Caesarea. Het kunstwerk op de foto stelt een strijdwagen voor die bij de wedstrijden werd gebruikt en staat aan de rand van het Hippodroom.

'164756' door yuri '164756' door yuri

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Pffffffff

yuri

Bij de overblijfselen van de Romeinse stad Caesarea rust een archeologe uit van de verzengende hitte onder een tentdoekje in een klein hokje, de vermoeidheid spatte van haar af! Ze beet niet eens in de watermeloen ze hield 'm alleen maar een beetje in haar mond.

'381204' door adelheid '381204' door adelheid

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Bahai in Haifa

adelheid

Dit is een uitzicht op de stad Haifa vanaf de helling waar het Bahá'í-wereldcentrum ligt, het administratieve centrum van het bahá'í-geloof. Het centrum is één van de belangrijkste pelgrimsplaatsen voor bahá'í-gelovigen. De koepel huist de graftombe van de Báb in Haifa (Israël) is vooral herkenbaar aan de vele tuinen, en is gelegen op de noordhelling van de berg Karmel (bron: wikipedia).

'170012' door blauwvinger '170012' door blauwvinger

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Tuin van de...Bahai-t

blauwvinger

Dit is (een stukje van) de beroemde tuin van de Bahai-tempel in Haifa. Deze tuin is vrij populair bij bruidsparen. (Deze foto is overigens met een analoge camea genomen)

'376188' door Huff '376188' door Huff

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Uitzicht.

Huff

Een kijkje vanaf een plateau van het grote complex van de Bahai in Haifa. In het tempeltje ligt een van de grondleggers van de stichters van de wereldreligie. De tuinen zijn prachtig aangelegd en de Lotustempel in Delhi is van dezelfde religie.

'85927' door willemk '85927' door willemk

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Het...bahai-wereldcen

willemk

Op de berg Carmel ligt het wereldcentrum van de bahai-religie: de tuinen, de graftombe van de Bab en de administratieve gebouwen. Bij elkaar een van de mooiste plekken ter wereld.

'566046' door blauwvinger '566046' door blauwvinger

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Haifa

blauwvinger

Haifa is een havenstad en badplaats in Noord-Israël, op het noordelijkste gedeelte van het Karmelgebergte en aan de Middellandse Zee. Met 268.200 inwoners (2010) is het de derde stad van Israël, na Jeruzalem en Tel Aviv, en de belangrijkste (haven)stad in het noorden van het land. (Bron: Wikipedia)

'373176' door Huff '373176' door Huff

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Haifa.

Huff

Haifa is een havenstad en badplaats in het noordelijkste deel van Israël en ligt aan de Middellandse Zee. Het is de derde stad van het land en een van de belangrijste havensteden van Israël. De foto geeft een overzicht van de haven.

'78590' door frankblankers '78590' door frankblankers

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Noodsprong

frankblankers

de perfecte sprong in Akko

'372392' door silly '372392' door silly

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Regenboog

silly

Bovenop de berg Carmel in Haifa, had je een schitterend uitzicht over de stad. Wij hadden ook nog het geluk dat er na de regen, een prachtige regenboog verscheen boven het water. Rechts in de verte zie je nog net een stukje Akko in het zonlicht.(groot bekijken is mooier)

'85913' door willemk '85913' door willemk

IsraëlHaifa

IsraëlHaifa

Haifa - zonsondergang

willemk

raadselachtige foto van twee voorbijgangers vanaf een terras in Haifa