Israël image

Israël


Populaire bestemmingen

Israël
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Israël

Israël kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Israël naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Israël. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(6)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Top of the world
Top of the world
Centraal Israel
Silly
Pesach bij de Klaagmuur
Pesach bij de Klaagmuur
Jeruzalem
Abytravel
Panorama waterbuffels
Panorama waterbuffels
Noord Israel
Abytravel

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Israël van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Israël dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Israël:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  Het vaccinatie advies van Israël kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: nieuwe israëlische sjekel (NIS). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 4 februari – Toe Bisjwat (Bomenfeest)
  Het nieuwjaar voor de bomen, waar de ontwaking van de natuur na de winter wordt gevierd.  

  5 maart – Poerim
  Herdenking van de verlossing van de Joden uit de handen van Haman.

  April – Pesach
  Herdenking van de uittocht uit Egypte en een feestdag die volgens de Bijbel door God is ingevoerd.

  12 mei – Onafhankelijkheidsdag
  Viering van het ontstaan van Israël. Volgens onze kalender werd op 14 mei 1948 Israël opgericht en de onafhankelijkheidsverklaring werd in Tel Aviv voorgelezen.  

  5 juni – Jom Jeroesjalaleim
  Herdenking van dat de oude stad Jeruzalem op 7 juni 1967 werd ingenomen. De feestdag valt volgens de Joodse kalender jaarlijks op de 28e dag van de maand.


  Zeven weken na Pesach wordt het Wekenfeest gevierd, omdat zeven weken na de uittocht uit Egypte de Joden zich verzamelden aan de voet van de Sinaiberg waar de Tien Geboden door God werden gegeven.

  26 juli – Treurdag
  De traditionele rouwdag waarop wordt gerouwd om de verwoesting van de tempel.   

  23 september – Grote Verzoendag
  De heiligste dag van het joodse jaar, waarop God beslist over het lot van de mensen de komende jaar.

  28 september t/m 4 oktober – Loofhuttenfeest
  Herdenking van de uittocht uit Egypte en wordt dankbaarheid uitgesproken voor de vruchtbare oogst.

  5 oktober – Slotfeest
  Afsluiting van het Loofhuttenfeest. De mensen bidden voor een vruchtbaar jaar.

  6 oktober - Vreugde der Wet
  Viering dat het volk de Thora, de eerste vijf boeken van de Bijbel, dankt.  

  7 t/m maandag 14 december 2015 - Chanoeka
  Viering ter nagedachtenis van de overwinning op de Griekse overheersers.  

 • Israël – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Israël, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Israël gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type HStekker type C
 • Tijdsverschil: 1 tot 2 uur later
  De hoofdstad van Israël is Jeruzalem.
  Het oppervlak van Israël is helft van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Hebreeuws en Arabisch.