Zahedan reisblogs

Er warmpjes bij zitten.

GlobeCruiser was er (tot 05 sep 2009) Gepost op 05 sep 096 reacties

Bij mijn vertrek uit India was ik er al op geattendeerd: als de automotor te warm wordt, moet de kachel aan. Daarmee wordt de warmte van de automotor afgevoerd.
Rijdend door de woestijn van Baluchistan liep de temperatuur van de automotor op. Om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen, zette ik de kachel aan. Dat hielp; de temperatuur van de automotor bleef binnen de perken. In de auto werd het echter bloedheet. Ik had mij al gekleed op hoge temperaturen en reisde in slechts een T-shirt, korte broek en teenslippers.
Bij de grens van Iran aangekomen, kreeg ik een soldaat toegewezen. De Iraniërs houden nou eenmaal niet van pottenkijkers en onder de noemer “veiligheid” zou de soldaat een oogje in het zeil houden. Hij was uitgerust met volledige bepakking, een stoere jack en stevige soldatenkistjes.
Tijdens het instappen keek hij mij meewarig aan; een korte broek en T-shirt werden in Iran als ongepast beschouwd. Ik deed echter alsof mijn neus bloedde en samen vertrokken wij naar Bam. Het was een rit van ongeveer 300 km en al snel liep de temperatuur van de auto op. Dus ging de kachel weer aan.
Het duurde maar even of de soldaat begon het warm te krijgen. Het zweet brak hem uit en de gebruinde jongeman werd steeds witter. Grijnzend zag ik dit alles aan; een zomerse outfit had zo z’n voordelen. Bij een checkpost aangekomen, vluchtte de soldaat uit mijn auto en verdween naar binnen.
Na een half uur wachten kwam het bericht dat ik zonder de soldaat verder kon reizen. De “veiligheids-beperkingen” waren voor mij opgeschort. Er was geen escorte beschikbaar.

Lees meer over mijn avonturen op GlobeCruiser.

GlobeCruiser Positie 14969 (0 p.) Lid sinds 09-08-2009 Foto's en tips: 3 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Houd de dief!
0 9
Gepost op 20 oktober
India New Delhi
Bere gezellig.
3 3
Gepost op 10 augustus
India Himachal Pradesh
De koning van Pakistan.
4 4
Gepost op 09 augustus
Pakistan Balochistan

Reacties bij deze blog

movos

Door: movos • Geplaatst op

Komisch verhaal! Gefeliciteerd met de blog van de week!

Door: • Geplaatst op

De tip ken ik inderdaad ook, ik doe 't zelf weleens als ik lang in de file sta en de motor wordt heet. Met de ramen open is 't dan best uit te houden:) Erg leuk verhaal, zal zo eens je link volgen om meer verhalen te kunnen lezen!

Annemieke50

Door: Annemieke50 • Geplaatst op

Erg leuk verhaal en goede tip!!

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Een heel grappig verhaal. Leuk dat je in Iran bent geweest. Ik heb daar in de tijd van de sjah gewerkt. Het land heeft mijn hart gestolen, echt een sprookjesland!

Marjan

Door: Marjan • Geplaatst op

Gefeliciteerd met blog van de week. Leuk verhaal die me nieuwsgierig maakte naar meer. Ik heb even een kijkje op je site genomen, wat gaaf! Veel reisplezier.
groet Marjan

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.