Iran stekker

Iran – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Iran, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Iran gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Iran gebruikt kunnen worden zijn : Type C
Stekker C

Informatie over Iran

'169547' door coco '169547' door coco

IranZahedan

IranZahedan

Beginners

bidden deel 2.

'433909' door Bowral '433909' door Bowral

IranShiraz

IranShiraz

Glas-in-lood

De Masjed-e Nasir al-Molk is een van de fraaiste moskeeën van Shiraz. Veel Iraanse moskeeën hebben een zomer- en een wintergebedshal. Met name de wintergebedshal van deze moskee is van uitzonderlijke schoonheid. Vooral 's ochtends vroeg als de eerste zonnestralen door de prachtige glas-in-loodramen vallen, is deze gebedsruimte op zijn mooist

'494018' door corriedewinter '494018' door corriedewinter

IranKerman

IranKerman

Rayen, een Adobe...ka

De tien meter hoge muur is het eerste dat opvalt aan de middeleeuwse lemen stad Rayen in de provincie Kerman. Het stadje is een citadel, een ommuurde vesting met een goed bewaard gebleven kasteel. De citadel is gebouwd van Adobe, een bouwmateriaal dat uit zand, water, klei en stro of mest bestaat. Adobe wordt in een mal gestampt en buiten in de zon gedroogd. Het materiaal neemt veel zonnewarmte op, die ’s nachts afgegeven wordt. Een voordeel, want het kan behoorlijk koud zijn. Helaas zijn gebouwen die met adobe worden gebouwd kwetsbaar. Zo werd tijdens een aardbeving in het verder gelegen Bam de citadel zwaar beschadigd. Rayen kasteel werd tot half in de 19e eeuw bewoond. Verschillende torens kun je beklimmen, je hebt dan een schitterend uitzicht over de citadel.

Bekijk alle Iran foto's en tips