Shiraz

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met kinderen naar Iran: gewoon doen!

Shiraz,
Iran


Tijdens onze reis in Iran logeerden we in Shiraz in een voormalig koopmanshuis, waar we wat meer Europese toeristen tegenkwamen, zoals deze vader met zijn vrouw en zoontje.
Shiraz is een mooie uitvalsbasis voor bezoek aan Persepolis en de koningsgraven, die je natuurlijk niet mag missen. Hier zag ik de familie weer, het mannetje heeft de grootste lol.

Het ligt niet voor de hand om met kinderen te reizen in Iran, maar het is heel goed te doen.
Ga in het voor -of najaar, de temperaturen zijn dan aangenaam.
Vlieg naar de grotere steden, zoals Shiraz en Isfahan. Een roadtrip is te vermoeiend en bovendien zijn babyzitjes niet te krijgen. Mocht je toch met een auto willen reizen, neem dan zelf een babyzitje mee. Het openbaar vervoer is trouwens uitstekend.
De hotels zijn goed, de hygiëne prima. Winkels met babykleding, luiers en babybenodigdheden zijn er volop.
Hoewel de oudheden kleine kinderen misschien niet zo zullen aanspreken, zullen ze toch volop genieten van een reis in Iran. De bevolking is namelijk ontzettend vriendelijk, je wordt uitgenodigd om mee te eten en de kids kunnen heerlijk spelen met leeftijdgenootjes.
De steden Shiraz en Isfahan hebben prachtige parken met speelgelegenheid en in Isfahan kan je oudere kinderen meenemen naar de Zayandeh rivier, waar ze kunnen waterfietsen en ’s avonds lichtjes kijken.
Let op: meisjes vanaf 9 jaar moeten een hoofddoek dragen, maar als ze klein van stuk zijn wordt er niet zo nauw gekeken.