Masulé

Foto door Reisreporter TTvanHaelst

In de Kaspische provincie Gilan vind je verschillende traditionele en onaangetaste bergdorpjes. Het adembenemende Masulé is er daar een van, duizend meter boven zeeniveau met verschillende terrassen waar huizen op staan.

Informatie over Masulé

Beste foto's & tips van Masulé

'561183' door Dianadm '561183' door Dianadm

IranMasulé

IranMasulé

Waterig Masuleh

Dianadm

Masuleh is een duizend jaar oud dorp dat in de groene bergen van Noord-Iran ligt. Het dorp staat bekend om zijn getrapte huizen die tegen de berghelling zijn gebouwd. Je loopt hier over de platte daken van de huizen, die boven op elkaar gestapeld zijn en met elkaar in verbinding staan door trappen. ’s Ochtends en ’s avonds wordt het dorp omringd door mist, maar omdat de huizen in een lichtgele kleur geschilderd zijn, zijn ze ook tijdens de mist nog zichtbaar. Wij troffen het niet met het weer. Het was niet alleen mistig maar het regende ook nog eens onafgebroken, waardoor de trappen glad en daken glibberig waren en (bijna) niemand zich op straat waagde. Na een kort rondje door het dorp streken we daarom neer in een theehuis, waar ook veel Iraanse toeristen hun toevlucht hadden gezocht. Zo werd het een totaal andere middag dan ik me van te voren had voorgesteld, maar wel een hele gezellige.

'547569' door TTvanHaelst '547569' door TTvanHaelst

IranMasulé

IranMasulé

Masuleh is er slechts

TTvanHaelst

De woningen worden zo gebouwd dat het dak van de onderburen de tuin van de bewoners daarboven is. (voor zo ver tuinen mogelijk zijn in zo'n droog klimaat) De mensen op dit plaatje lopen ook op daken. Het is zo slim gebouwd dat het niet eens te zien is. Het lijkt meer op een plein dan iemand bescherming tegen regen. Dit dorpje is een toeristische trekpleister in de buurt van Rasht maar als je goed zoekt kun je deze dorpjes overal in Iran vinden. Een filmpje van de trip die ik door iran genomen heb: https://www.youtube.com/watch?v=7a6CQIEBsDc&feature=gp-n-y&google_comment_id=z12jex2i1knnyddds22qcls4upv2gllge04

'861652' door ERo '861652' door ERo

IranMasulé

IranMasulé

Iran-4

ERo

Masuleh - Toen ik deze foto in mijn fotoclub toonde zegden ze: "Eddy, waar hebt ge nu weer gezeten ? Maakten ze daar bommen of zo ? " Neen, deze mannen zaten gewoon te ontbijten in een kleine achteraf-locatie in het dorp.

Laat kaart zien