Fars

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verborgen schoonheid

Fars,
Iran


De Margoon-waterval is met zijn 70 meter de hoogste en volgens velen de mooiste waterval van Iran. De Margoon ligt verborgen in een nauwe kloof en is te bereiken via een steeds smaller wordend pad dat is uitgehakt in de rotsen. Aan het eind van de kloof stort het water zich in meerdere stromen over een breedte van 100 meter naar beneden om zijn weg te vervolgen door één van de vele beekjes. Sprookjesachtig mooi!

Niet alleen de waterval maar het hele Margoon-gebied is zeer de moeite waard. Bergtoppen boven de 3500 meter zijn hier geen uitzondering, het is er ongerept en vooral ook heel ruig. Ideaal om te rotsklimmen of te hiken en omdat het gebied op hoogte ligt (2200 meter), is de temperatuur een stuk aangenamer dan in de rest van het land.

De Margoon waterval ligt ongeveer 65 km vanaf de stad Yasuj in de provincie Fars. Net buiten het dorpje Margoon vind je een klein bordje waarop in het Farsi het pad naar de kloof wordt aangegeven. Lees je taal niet, geen nood. Er zijn altijd wel een paar Engelssprekende Iraniërs die je de weg willen wijzen.