Iran

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Iran image
Iran image Iran image

Land van melk en honing Deel 1: het bewijs

Iran
Azië
AnikaRedhed

Land van melk en honing Deel 1: het bewijs

De zon is warm, maar de glimlachen van vreemden nog warmer. Iran heeft het woord 'pittoresk' uitgevonden. Ook de woorden 'oase' en 'stijlvol' hebben hier hun oorsprong. Overal (ja, overal) zijn binnenplaatsjes, vijvers, mozaïeken en nisjes. Maar alles heeft een prijs. De douche hangt boven de wc, dus je staat in de pislucht je haar te wassen. Al hoef je dat als vrouw, dankzij de hoofddoekplicht, niet zo vaak te doen. En het verkeer is Russische roulette. Bij iedere keer oversteken speel je een nieuwe ronde, ook als het stoplicht voor voetgangers op groen staat. Maar als je het overleeft wacht je beloning: heerlijke lamsstoofpot en aubergineschotel. Een maaltijd met vijf drankjes voor de prijs van koffie met taart in Nederland. En als je dan na het eten nog even zit te schrijven, naast een klaterend fonteintje, met een romige cappuccino en een stuk Nutellacheescake, dan weet je dat je het land van melk en honing hebt gevonden.

 

Woensdag 9 september 2020 hou ik een gratis lezing in Zwolle over mijn reizen door het Midden-Oosten. Er zijn regelmatig gratis lezingen over mijn reizen en mijn boeken, soms ook online te volgen. Kom een keer langs!

Foto's

Image Title Image Title
Blog foto
AnikaRedhed

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Land van melk en honing Deel 1: het bewijs"

  • profile image comment
    Door Elleke• geplaatst op 08 Sep 2020 | 11:23:42

    Super tof dat je lezingen geeft! Een blog mag voor mij wel meer een verhaal / avontuur zijn, of een bundeling van praktische tips ofzo. Deze post mist nog wat 'body' - maar hey, just my 2 cents... ;-)