| 9.3 / 10 (69 reviews)

Iran Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Iran is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Iran zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Iran, kun je zien waar je het best in Iran naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Iran als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Isfahan 1.

Op een bijzondere locatie in de oase van het Iraanse hoogland is Isfahan gebouwd. In de stad ligt de Meidan Enam, een van de grootste pleinen ter wereld. Daarnaast vind je er twee beroemde moskeeën: de Masjid-i-Sjah, met kleurrijke tegels, en de Masjid-i-Sjeik-Lutfullah, een moskee met een beroemde blauwe koepel. Daarnaast zijn er nog meer bekende gebouwen zoals de ‘twee bewegende torens’.
Meer Isfahan inspiratie? Bekijk 239 fotos , 1 Blogs


Shiraz 2.

Shiraz was een van de belangrijkste steden in de middeleeuwse Islamitische wereld en een voormalige hoofdstad van Iran. Het herbergt een van de beste universiteiten van het land. De stad staat synoniem aan leren, poëzie, nachtegalen, rozen en wijn. Romantisch!
Meer Shiraz inspiratie? Bekijk 176 fotos


Teheran 3.

Teheran is de hoofdstad van Iran. De stag ligt in het noorden van het land, aan de voet van de Elboers. Beroemd zijn de bazaar in het zuiden van de stad en de vele markten die Teheran telt. Maar sla de Pauwentroon van de Perzische sjahs in het Golestan Paleis ook zeker niet over.
Meer Teheran inspiratie? Bekijk 163 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Yazd 4.

Yazd wordt gezien als een van de oudste steden van Iran. Het ligt in het centrale deel van het land en het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Vrijdagmoskee van Yazd, de Amir Chakhmaq Moskee en de Zoroastristische vuurtempel.  
Meer Yazd inspiratie? Bekijk 154 fotos


Kashan 5.

Kashan is een stad op het Hoogland van Iran, zo'n 200 kilometer ten zuiden van hoofdstad Teheran. De stad ligt in een oase en heeft een aantal prachtige trekpleisters, waaronder de Agha Bozorgmoskee, het Borujerdishuis, Tab?tab?eihuis, Abb?sihuis, Sultan Amir Ahmad-badhuis en de Bazaar van Kashan.  
Meer Kashan inspiratie? Bekijk 92 fotos


Kerman 6.

Kerman is zowel een stad als een provincie in het zuidoosten van Iran. In Kerman staat het Cultuurlandschap van Meymand op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze semi-nomadische veehouders uit het dorpje Meymand houden hun dieren op de bergweiden en leven in tijdelijke nederzettingen in de lente en de herfst. Tijdens de wintermaanden leven ze dieper in de vallei, in grotwoningen.
Meer Kerman inspiratie? Bekijk 72 fotos


Ghom 7.

Ghom is de stad waar Fatima Masumeh, de zus van de achtste imam Reza, overleed. Ze was een van de afstammelingen van Mohammed die met kop en schouders boven de anderen uitstak door haar intelligentie en tegelijkertijd door haar bescheiden aard. Het grote plein met daaraan de schrijn wordt dagelijks door honderden gelovigen bezocht.
Meer Ghom inspiratie? Bekijk 55 fotos


De oude hoofdstad Persepolis ligt in het zuiden van Iran. De ‘stad van de Perzen’ bevatte een paleis waar Perzische koningen belangrijk bezoek ontvingen. Dit is nog te zien aan verschillende ruïnes. Veel oudheden uit Persepolis zijn ook terug te vinden in het Louvre van Parijs en British Museum te Londen.
Meer Persepolis inspiratie? Bekijk 20 fotos


Khorasane Razavi is een van de 31 provincies van Iran. Het ligt in het noordoosten van het land en de hoofdstad van deze provincie is Mashhad. Een bezoek aan deze stad is dan ook de voornaamste reden om af te reizen naar Khorasane Razavi. Verder zijn Tus en Nishapur ook steden die een bezoek waard zijn.
Meer Khorasane Razavi inspiratie? Bekijk 11 fotos , 1 Blogs


Mashhad 10.

Na hoofdstad Teheran is Mashhad de grootste stad van het land. Het is de hoofdstad van de provincie Khorasan-e Razavi, die in het noordoosten van Iran ligt. Het toerisme is een grote inkomstenbron voor de stad. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van het graf van imam Reza, wat van Mashhad een bedevaartsoord maakt.
Meer Mashhad inspiratie? Bekijk 10 fotos


Zahedan 11.

Zahedan is een stad in het zuidoosten van Iran. Het is de hoofdstad van de provincie Sistan va Baluchestan. De meerderheid van de bewoners behoort tot de etnische groep van de Beloetsji. De belangrijkste moskee is soennitisch en in Zahedan bevindt zich ook een Sikh-tempel.
Meer Zahedan inspiratie? Bekijk 8 fotos , 1 Blogs


Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50