Nieuw reisadvies voor Iran image
Happynessie

Nieuw reisadvies voor Iran

Ben jij van plan binnenkort naar Iran te reizen? Let dan goed op! Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zondag laten weten het reisadvies voor dat land aan te passen.

Nederlanders die in Iran wonen of op vakantie gaan naar dit land, worden geadviseerd demonstraties en andere uit de hand lopende bijeenkomsten te vermijden. Minister Verhagen waarschuwt toekomstige reizigers vooral op te passen voor de politie en ordediensten. Zonder zich goed te oriënteren, worden burgers die in de weg lopen hard aangepakt. Het is dus van belang dat je te allen tijde goed oplet waar je je op dat moment bevindt en met welke mensen je in contact komt.

Oorzaak
De oorzaak voor deze aanpassing zijn de zware rellen die afgelopen week in Teheran plaatsvonden. Deze rellen ontstonden door woedende oppositieaanhangers die na de herverkiezing van president Ahmadinejad de boel op stelten zetten. Door de hele stad werden onder andere winkels, auto's en telefoonhokjes vernield. Volgens oppositieleider Mousavi was er tijdens de herverkiezing sprake van fraude. Er zijn echter nog geen harde bewijzen gepresenteerd.