Alamut Valley visum

Als je op reis gaat naar Alamut Valley, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Alamut Valley nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Alamut Valley heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Alamut Valley bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Alamut Valley overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Alamut Valley gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Alamut Valley

Beste foto's & tips van Alamut Valley

'547471' door TTvanHaelst '547471' door TTvanHaelst

IranAlamut Valley

IranAlamut Valley

Oasis landschappen in

TTvanHaelst

Na een reis door Iran ben ik tot de conclusie gekomen dat vrijwel alle slechte stereotypes over Iran niet waar zijn. Nog nooit heb ik zulke vriendelijke en gastvrije mensen ontmoet. Vrijwel elke nieuw plaats waar we binnenkwamen werden we meteen gevraagd waar we vandaan kwamen en of we al een slaapplek hadden. In meeste andere landen wordt je dan achterdochtig en denk je dat ze je geld willen. In Iran is dit niet het geval en doen ze alles uit liefdadigheid. Ook voor de natuur doe ik mijn petje af. Hierboven zie je Qazorkhan, een stadje in de Alamut vallei. Naast een plaatje als dit waren er ook woestijn vlaktes, palmboombossen, oerwoud, zoutvlaktes en nog veel meer. Het grote probleem van reizen naar Iran is dat de rest nu tegenvalt. Hier een filmpje van mijn reis door Iran: https://www.youtube.com/watch?v=7a6CQIEBsDc

'1105259' door anthroforth '1105259' door anthroforth

IranAlamut Valley

IranAlamut Valley

Alamut vallei in Iran

anthroforth

In juni is het bloedheet in Iran, dus we probeerden onze tijd in de (desalniettemin prachtige) steden te beperken om de koelte op de wat hoger gelegen plekken op te zoeken. Na het Zagros gebergte bezochten wij het Alamut gebergte, ten noorden van Teheran. Vandaar uit wilden we verder liften naar een kustplaatsje aan de Kaspische Zee. We stonden nog geen twee minuten met onze duim omhoog en Frans stel op wereldreis stopte en nam ons voor de komende acht uur mee. Het busje haalde het maar NET over de hoogste passen maar korte stops zoals deze maakten de lange reis dubbel en dwars waar.

Laat kaart zien