Alamut Valley malaria

Is er malaria in Alamut Valley en wat zijn de malaria gebieden Alamut Valley? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Alamut Valley, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Alamut Valley. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Alamut Valley verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Alamut Valley om te zien of jouw Alamut Valley reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Alamut Valley is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Alamut Valley

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Alamut Valley.  

Informatie over Alamut Valley

Beste foto's & tips van Alamut Valley

'547471' door TTvanHaelst '547471' door TTvanHaelst

IranAlamut Valley

IranAlamut Valley

Oasis landschappen in

TTvanHaelst

Na een reis door Iran ben ik tot de conclusie gekomen dat vrijwel alle slechte stereotypes over Iran niet waar zijn. Nog nooit heb ik zulke vriendelijke en gastvrije mensen ontmoet. Vrijwel elke nieuw plaats waar we binnenkwamen werden we meteen gevraagd waar we vandaan kwamen en of we al een slaapplek hadden. In meeste andere landen wordt je dan achterdochtig en denk je dat ze je geld willen. In Iran is dit niet het geval en doen ze alles uit liefdadigheid. Ook voor de natuur doe ik mijn petje af. Hierboven zie je Qazorkhan, een stadje in de Alamut vallei. Naast een plaatje als dit waren er ook woestijn vlaktes, palmboombossen, oerwoud, zoutvlaktes en nog veel meer. Het grote probleem van reizen naar Iran is dat de rest nu tegenvalt. Hier een filmpje van mijn reis door Iran: https://www.youtube.com/watch?v=7a6CQIEBsDc

'1105259' door anthroforth '1105259' door anthroforth

IranAlamut Valley

IranAlamut Valley

Alamut vallei in Iran

anthroforth

In juni is het bloedheet in Iran, dus we probeerden onze tijd in de (desalniettemin prachtige) steden te beperken om de koelte op de wat hoger gelegen plekken op te zoeken. Na het Zagros gebergte bezochten wij het Alamut gebergte, ten noorden van Teheran. Vandaar uit wilden we verder liften naar een kustplaatsje aan de Kaspische Zee. We stonden nog geen twee minuten met onze duim omhoog en Frans stel op wereldreis stopte en nam ons voor de komende acht uur mee. Het busje haalde het maar NET over de hoogste passen maar korte stops zoals deze maakten de lange reis dubbel en dwars waar.

Laat kaart zien