Irak Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Irak opent deur voor toeristen

Gepubliceerd: 02 apr 2009
2

Nu je met Iraqi Air weer rechtstreeks op Bagdad kunt vliegen, wordt het wellicht tijd Irak eens als vakantiebestemming te ontdekken. De eerste groep westerse toeristen sinds de val van het Saddam Hoessein in 2003 maakt momenteel een rondreis door het land.

Irak, deel van een gebied waarin volgens velen de wieg van de beschaving stond, kent ontelbaar veel archeologische en religieuze bezienswaardigheden. Maar tijden van oorlog maakten het voor buitenlandse bezoekers onmogelijk om door Irak te reizen.

Eerste rondreis
Een Britse touroperator organiseerde een trip voor vijf Britten, twee Amerikanen en een Canadees. Ze kwamen op 8 maart aan en bezoeken met name historische plekken in Irak zoals de Bijbelse stad Babylon met zijn fameuze Hangende Tuinen.

Highlights
Andere hoogtepunten in Irak zijn onder meer het kasteel van Arbil in de noordelijke Koerdische regio dat nog stamt uit het middeleeuwse Ottomaanse Rijk en de al-Askari moskee in Samarra, één van de heiligste steden binnen de Sjiitische Islam. Een bommenregen in 2006 verwoestte deze moskee en ontlokte een golf van sektarisch geweld, dat Irak tot een burgeroorlog bracht.

Positief
'We hopen dat deze toeristen een positief beeld van Irak mee naar huis nemen en hun landgenoten laten weten dat de situatie in Irak goed is,' aldus Abdul-Zahra al-Telagani namens de regering van Irak.

Foto ' Avondrood in Al Muthanna' door travel.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Irak artikelen
Reisnieuws
Iraqi Air weer welkom in EU

30 mrt 2009, Voor het eerst in negentien jaar kun je weer vanuit Bagdad naar Europa vliegen. Iraqi Airways hervatte dit weekend haar vluchten naar Europa met steun van Air France-KLM.

0
Reisnieuws
Gevangenismuseum Abu Ghraib

07 sep 2008, De Iraakse reging wil een museum oprichten in de beruchte Abu Ghraib-gevangenis. Ze willen de gruwelen documenteren die plaatsvonden onder het bewind van Saddam Hussein.

0

Reacties van bezoekers Reageer

reneska

Door: reneska • Geplaatst op

Hoi Waterliefje,

Te gek dat je naar Irak gaat.
Ga je met een groep of organisatie en welke is dat?
Kan je mij daar wat informatie over toesturen?
reneska@kpnplanet.nl

groetjes en succes,

René Moorman

waterliefje

Door: waterliefje • Geplaatst op

Ik ga 7 mei naar Iraq voor 17 dagen ! Als ik terug ben zal ik verslag uitbrengen !
Het is veilig is mij verteld door de Irakezen. Ik vind het zeker de moeite waard om er naar toe te gaan.
Je moet je zoals in veel landen wel houden aan de regelsen richtlijnen, maar daar is mee te leven.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.