Tana Toraja reisblogs

(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (2)

DvanBaaren was er (tot 23 jun 2011) Gepost op 25 jul 110 reacties

De Toraja zelf zijn een van de meest vriendelijke en gastvrije mensen die we kennen. Zo kreeg Mark toen we tijdens de trekking in een dorpje aankwamen direct palmwijn aangeboden en begon er een oude man uitgebreid tegen hem aan te praten. Wat hij zei, geen flauw idee, maar hij kwam erg vriendelijk over! Overigens hadden we het geluk dat we net na hun lunch daar aankwamen. Ze hadden er dan namelijk op gestaan dat we mee zouden eten. Het menu was echter niet zo heel erg aantrekkelijk: net geslacht varken en hotdog. Hotdog, maar dan letterlijk! Ze hadden ook net twee honden geslacht, rijkelijk besprenkeld met kruiden en heerlijk opgepeuzeld... De resten van die slachtpartij waren overigens nog goed zichtbaar, eet u smakelijk!
Onze avonden hebben we vrijwel allemaal in Mart's Cafe doorgebracht. Hier hebben we veel locals / gidsen leren kennen, waarmee we samen biertjes dronken en zongen (zij zongen wat harder dan wij, maar vaak niet minder vals!) Echt supergezellig en heel tof om mee te maken!

Donderdagochtend zijn we in de auto gestapt en in zo'n 9 uur naar Makassar gereden. Hier hebben we een mooi hotel aan zee en eindelijk, voor het eerst sinds we in Indonesie zijn, een heerlijk warme douche! Morgen gaan we per vliegtuig naar Manado, in Noord-Sulawesi, waar we ook weer erg zin in hebben.

Terugkijkend op onze tijd in Toraja kunnen we niets anders concluderen dan dat het een geweldig avontuur was! We kunnen iedereen van harte aanraden om er zelf ook eens te gaan kijken, de Toraja heten je graag welkom!

groetjes,

Nadine & Mark

DvanBaaren Positie 23156 (0 p.) Lid sinds 24-10-2010 Foto's en tips: 20 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (1)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
De eerste dagen
4 0
Gepost op 21 juli
Indonesië Celebes (Sulawesi)
This is the life!!! (2)
0 1
Gepost op 25 oktober
Thailand

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.