Sumbawa foto's & tips

'41590' door sidonius '41590' door sidonius

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Paalwoning

sidonius

Kleurrijke paalwoning op Sumbawa

'450834' door Merelvanesch '450834' door Merelvanesch

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Boot Sumbawa

Merelvanesch

Bij zonsondergang ligt vreedzaam een local bootje te dobberen, Sumbawa 2014. Roadtrip door Sumbawa levert veel mooie beelden op, geen toeristen en af en toe een local.

'335322' door EvanderHel '335322' door EvanderHel

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Koekje erbij?

EvanderHel

Na een bezoek aan een ietwat modderige markt rusten we even uit in een warung in het dorp Bukit Lawang. Daar zit dit meisje. Het is druk in de zaak, mensen eten, praten en lachen en dit kleine ding zit ertussen en is aanwezig, maar toch ook niet. Ze kijkt wel om zich heen, maar haar koek(je) is het belangrijkst. En het lekkerst.

'436262' door MartijnWeijts '436262' door MartijnWeijts

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Zee, landschap

MartijnWeijts

Na een boot toch maakten we hier een stop om te relaxen en te snorkelen. Mooi groen landschap en een prachtige zee, heerlijk om hier te vertoeven!

'135721' door riknikele '135721' door riknikele

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Sumbawa

riknikele

De prachtige groene sawa's van Sumbawa

'268668' door Lindareist '268668' door Lindareist

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Zoutwinning

Lindareist

Op het eiland Sumbawa wordt zout gewonnen door velden onder te zetten met zeewater. Het water verdampt en het zout blijft vervolgens achter en wordt in zakken geschept. Deze meneer 'harkt' het zout bijeen.

'449963' door Merelvanesch '449963' door Merelvanesch

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Sterren kijken in...I

Merelvanesch

Sterren, ik herken ze bijna niet meer in ons 's nachts overbelichte kikkerlandje. Trots lieten ze mij zien door hun felle schittering in de hemel dat ik ze niet mag en kan vergeten. Er lag een oude boom op het strand, welke een surrealistische sfeer geeft aan de foto.

'402922' door EvanKleef '402922' door EvanKleef

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Sponsoring?

EvanKleef

Ik denk niet dat de Indonesiërs zich laten verzekeren, ze leven immers per dag. Ik weet ook niet of deze dame weet wat AON is, maar aan haar duim te zien vindt ze het helemaal Top!

'358100' door ChrisEnLuca '358100' door ChrisEnLuca

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Zonsondergang Tropica

ChrisEnLuca

Het eindeloze strand van tropical beach op Sumbawa is ons vooral bijgebleven vanwege de overweldigende zonsondergang. Het water voor was zo rustig dat er een heldere weerspiegeling ontstond. In de verte hoorde je het geruis van de golven die op het rif braken.

'419756' door JopHermans '419756' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Magische lucht

JopHermans

In Indonesië werden we elke avond getracteerd op de meest spectaculaire zonsondergangen! Dit keer op Sumbawa vlakbij het dorp Sekongkang. Prachtige kleuren en een flinke hoosbui boven zee.

'400945' door EvanKleef '400945' door EvanKleef

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Hippe moslima

EvanKleef

Op Sumbawa waren de moslima zeer hip, zoals je wel op deze foto kan zien. Deze heeft geen helm op, maar er waren er ook bij die dezelfde kleur helm op hadden als het hoofddoek; zéér modebewust dus!

'215190' door Lindsay '215190' door Lindsay

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Dou Donggo

Lindsay

Ten westen van het hoogland van de baai van Bima (Sumbawa) woont de Dou Donggo stam. Zeker een bezoek waard vanwege de mooie omgeving, de traditionele huizen en de karakteristieke gezichten!

'412796' door EvanKleef '412796' door EvanKleef

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Local transport

EvanKleef

Het transport op de Kleine Sunda eilanden was er in allerlei variaties: van modern zoals heeeel veeeel brommertjes als ouderwets zoals deze kar met paard. Op Lombok wordt dit door de locals Lombok Ferrari genoemd;-))

'418800' door JopHermans '418800' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Krab eitjes

JopHermans

Deze krab was op weg naar zee om haar eitjes daar achter te laten. Als je de foto vergroot zie je de enorme hoeveelheid zwarte eitjes die onder het lijf hangen. Wildlife op Sumbawa was te gek! Deze foto genomen vlakbij het dorp Sekongkang.

'216159' door riknikele '216159' door riknikele

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Back to heaven...

riknikele

Ik ben nu 3x in Zuidoost Azië geweest en het is absoluut mijn favoriete gebied op aarde. Het is dan ook niet gek dat mijn volgende reis weer die kant op gaat; dit keer naar Noord-Thailand maar vooral Laos en Cambodja, 5 weken in juli en augustus! Tot nu toe is Indonesië mijn favoriete land van de regio, waar ik 2x ben geweest. Deze foto is gemaakt op het eiland Sumbawa. Het was mijn eerste reis in een vreemde cultuur, van Flores naar Bali, een prachtreis die ik iedereen kan aanraden!!

'201005' door globetrottertje Suus '201005' door globetrottertje Suus

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Girl powerrrrrrr!!!

globetrottertje Suus

De laatste weken is er in de roddelbladen ontzettend veel ophef gemaakt over de 'enge' pezige armen van popicoon Madonna. Het grote verschil tussen de dame op deze foto en 'the Queen of Pop' is dat Madonna ontzettend veel geld uitgeeft aan personal trainers, terwijl deze dame - kosteloos! - zulke gespierde armen heeft gekregen door het tillen van emmertjes/teiltjes met water. Dus... stop met het bezoeken van dure sportscholen, ga gewoon emmertjes water dragen als je supergespierd wilt worden!!! ;-D

'397208' door EvanKleef '397208' door EvanKleef

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Rijstvelden 3 in 1

EvanKleef

Indonesië staat natuurlijk bekend om zijn rijstvelden, rijstvelden en nog eens rijstvelden. Op deze foto op het eiland Sumbawa kun je goed de verschillende fases van bewerking van de velden zien. Helemaal voorin moet nog in mooie rijtjes worden geplant, daarachter de keurige rijtjes en daarachter is er al geoogst. 3 in 1 dus.

'325086' door maranopreis '325086' door maranopreis

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Spotlighted !

maranopreis

Het westen van Sumatra wordt bewoond door de Minang Kabau.De oorsprong van de naam van dit oude koninkrijk is met mythes omgeven. Eén van de mooiste en meest aansprekende is het volgende verhaal. In het zicht van een aanval door een machtige Javaanse vorst deden de West Sumatranen een voorstel om het gevecht te ontlopen. En wel de organisatie van een gevecht tussen karbouwen, waarbij beide partijen hun beste karbouw inzetten, bepaalt wie de onderlinge strijd wint. De Javaanse vorst zag dit wel zitten en kwam met een formidabele kampioenskarbouw aanzetten. De sluwe Sumatranen brachten een sterk vermagerd hongerig karbouwkalf met aangescherpte horens in de arena. Toen het gevecht startte vloog het uitgehongerde kalf naar de spenen van de Javaanse kampioen en reet daarbij de kolos aan gort, die dood neerviel. De Sumatranen barstten in een gejoel uit en riepen "Minang Kabau, Minang Kabau...." wat letterlijk betekent "de buffel is dood, de buffel is dood". Hier een Minangkabause in een dansvoorstelling.

'414116' door ceesie '414116' door ceesie

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Zout

ceesie

In het oosten van Sumbawa bevinden zich zoutvelden. Nadat de bassins voldoende zijn ingedroogd wordt het zout bij elkaar 'geharkt', waarna het nog een tijdje moet drogen. Vervolgens gaat het in grote zakken die verder verhandeld worden.

'537979' door keunings76 '537979' door keunings76

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Uien oogsten

keunings76

Op het eiland Sumbawa is het erg dor en heuvelachtig. Tussen de heuvels zijn grote velden met uien. Deze groeien goed in deze omstandigheden en leveren een hoop geld op. De meeste uien worden geëxporteerd naar Lombok en Bali. Alle uien worden handmatig een voor een uit de grond getrokken. Het was heel erg leuk om er even te stoppen en een kijkje te nemen. De dames waren onder de indruk van ons en lieten met zijn allen de uien even voor wat ze waren.

'282697' door annemvm '282697' door annemvm

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Moeder en baby Orang.

annemvm

Deze moeder met baby kwam op een bospad aangeslenterd terwijl wij hoog in de bomen aan het turen waren op zoek naar een Orang Utan. Op instructies van de gids maakten wij wat ruimte op de omgevallen boomstam waar we op dat moment even zaten uit te rusten.

'423618' door JopHermans '423618' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Silhouet in oranje

JopHermans

Een vriend van me probeert een telefoon signaal op te pikken op het Indonesische eiland Sumbawa, zich niet helemaal bewust van het geweldige beeld waar hij in rond loopt! Ik ben erg fan van dit soort beelden met een kleurrijke achtergrond en scherp silhouet.

'422401' door JopHermans '422401' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Vertakt

JopHermans

Santai Beach Resort, waarschijnlijk de meest tropische ervaring die mij het dichtste bij het leven in Indonesië heeft gebracht. Vlakbij het dorp Sekongkang vind je dit surf resort waar rust heerst, waar reizigers per ongeluk terecht komen en weken blijven plakken. De kust is hier nog niet vol gebouwd zoals je wel ziet op bijvoorbeeld Bali. Tijdens een van de vele prachtige zonsondergangen vond ik deze plaat met een prachtig contrast van een boom tegen de kleurrijke achtergrond van de hemel.

'422628' door JopHermans '422628' door JopHermans

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Kip ik heb je!

JopHermans

Streetlife in Sumbawa. Elke avond haalden we op een vaste plek lokale lekkernij zoals in deeg gebakken banaan of zoete aardappel met poedersuiker, heerlijk. Bij het afhalen kwam dit mannetje nieuwsgierig een kijkje nemen, hij wilde maar wat graag zijn kip laten zien!