Sumatra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sumatra image

Sumatra

Sumatra
Indonesië
Mmartens

3 weken sumatra

Wij zijn 3 weken naar Sumatra geweest. We hadden onze eigen gids en chauffeur, en geloof me dat is voor sumatra geen overbodige luxe. Als je veel wilt zien, heb je een gids nodig die weet waar, en hoe je er komen moet. Wat de wegen betreft, we hebben een keer een uur stilgestaan, halverwege een berg, omdat de weg weggespoeld was!!! De 'locals' waren met schepjes grond aan het aan voeren, zodat er weer gereden kon worden... Dit is niet te beschrijven zo eng...

De natuur was nog ongerept en stil, en onze gids wist precies wat hij voor ons moest zoeken. Diep in de jungle, hikend, het zweet van je af gutsend, en de muggen poe,.. (was ik blij met DEET) we hebben een echte grote rafflesia gezien!!! Hij was ongeveer een meter in doorsnee, en de stank was niet te harden... maar geweldig om een bloem te zien van zo'n grootte!

Het eten was ook erg lekker, alleen s'ochtends heb ik toch liever iets lichters... Al met al, Sumatra is erg mooi, zeker voor hen die het kunnen waarderen, maar neem wel een goede conditie, en veel, heel veel DEET mee!!!