Sulawesi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heel ver weg voor weinig geld

Sulawesi,
Indonesië


Als je voor niet al te veel geld toch heel ver weg wilt, dan is Indonesië de eerste keus.
Je kunt rechtstreeks naar Jakarta vliegen voor nog geen € 450, van daaruit kun je overstappen naar alle luchthavens op alle eilanden. Een visum krijgt nu iedereen die via Jakarta binnenvliegt.

Op veel eilanden is er goed openbaar vervoer, op Sulawesi zijn er alleen maar bussen en taxi's, daar zijn geen treinen. Je kunt b.v. naar Manado vliegen in het noorden, daar een tijdje blijven en wat excursies maken en dan vliegen naar Makassar en van daaruit ook weer excursies maken.
Het is heel eenvoudig als je internet hebt om tot één dag van te voren een binnenlandse vlucht te boeken via Garuda. Er is een Nederlandstalige pagina op hun website, en je betaalt met creditcard. [ www.garuda-indonesia.com/nl/nl/ ] kost ca. € 50.

Ook het overnachten kan heel goedkoop, via booking.com zoek je hotels, je hebt al een twee-persoonskamer met ontbijt vanaf € 15 (ook nog wel goedkoper, maar dan heb je niet veel luxe)
In veel hotels vind je travel-agents die excursies willen aanbieden, maar veel dingen kun je ook zelf bezoeken.

Bij de tourist information zijn ze ook heel behulpzaam, vaak zijn plattegronden ook gratis.

Het eten kun je net zo duur maken als je zelf wilt, maar vaak heb je voor 1 à 2 € al een heerlijke maaltijd.

Deze foto is gemaakt tijdens een excursie naar het Karstgebergte bij Rammang-Rammang, je ziet daar eigenlijk alleen maar lokale toeristen.