Indonesië

Orang utangs spotten op Sumatra

Reisregisseur was hier op 2019-05-24 Gepost op: 2019-11-05 2 reacties.

Orang utangs spotten op Sumatra

‘Het kost een paar zweetdruppeltjes’ is het understatement van de dag. Maar zoals clichés vaak een kern van waarheid bevatten geldt dat nu ook, want het was het meer dan waard. Vandaag stond een trekking door de jungle van Gunung Leuser nationaal park op het programma een waar avontuur en voor mij een droom die uitkomt. Tijdens mijn vorige bezoek aan Sumatra heb ik een driedaagse jungle trekking gemaakt. Met overnachtingen in de wilde natuur, een unieke back to basic ervaring. Echter het doel van deze missie is niet gelukt, namelijk het spotten van orang utangs in het wild. Drie dagen ploeteren zonder resultaat. Een teleurstelling hoewel de belevenis zelf wel veel goed maakte.

Trekking Gunung Leuser nationaal park Sumatra

Sinds enkele jaren is het niet meer mogelijk om orang utangs op gezette tijden bij een zogenaamd voederplatform te zien. Het bijvoeren vanuit een rehabilitatie programma is gestopt. Het is dus nu echt geluk hebben er een te spotten tijdens een hike door de jungle. Het is een flinke, natte en soms zware tocht.

Persoonlijk advies over gezinsvakantie Sumatra
Advies op maat organisatie gezinsreis Sumatra

Maaaar deze keer heb ik echt onwijs veel geluk. Eerst zien we Thomas Leaf apen, deze komen alleen op Sumatra voor en zijn lastig te spotten. Ook zien we een withandgibbon die ons vanuit de verte al toeroept. Gibbons maken een heel karakteristiek geluid om met elkaar te communiceren. We zien de gibbon in de verte slingeren aan de takken dus ik moet heel goed kijken. Maar dan, best wel dichtbij een orang utang vrouwtje met haar jong. Geweldig, wat een prachtige, indrukwekkende dieren zijn het toch. Na een tijdje horen we ook nog dat er een mannetje te zien is, dus daar wandelen we naar toe en inderdaad, heel ver weg diep in de bossen zit een orang utang met z’n opvallende oranje vacht. Door de lens van de camera zie je dat het een mannetje is door de kenmerkende wangen. Wauw, wat een geluk hebben we, niet 1, niet 2, maar wel 3 orang utangs gezien. Geweldig, een droom die uitkomt.

Alle organisatie uit handen tijdens trekking Gunung Leuser Sumatra
Orang Utang Sumatra tijdens gezinsreis met familie door de jungle
Advies op maat reis met gezin naar Sumatra om orang utang te spotten
Persoonlijke aandacht voor organisatie van uw droomreis naar Sumatra door Indonesie Regisseur
0
2

Foto's bij dit blog

Orang utangs spotten op Sumatra
Alle blogs van Reisregisseur
 

2 reactie(s) bij "Orang utangs spotten op Sumatra"

  • profile image comment

    Leuke leesbare blog met geweldige foto's.

    Door agrotewal • geplaatst op 2019-11-08 15:49:24
  • profile image comment

    Lekker klam, ik voel het weer :)

    Door AnikaRedhed • geplaatst op 2019-11-08 09:37:07

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.